29/11/2019 29/11/2019 Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.  Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σήμερα Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου και το αφιερωμένο προς τιμήν του Ι. Παρεκκλήσιο. Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Πέτρος Καγιούλης,...
29 Νοεμβρίου, 2019 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2019 - 15:56

Η Κόρινθος τιμά τους Αγ. Διονύσιο και Πρίμο

Διαδώστε:
Η Κόρινθος τιμά τους Αγ. Διονύσιο και Πρίμο

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.  Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σήμερα Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου και το αφιερωμένο προς τιμήν του Ι. Παρεκκλήσιο.

Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Πέτρος Καγιούλης, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Θεόδωρος Κεραμίδας,π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης, οι Διάκονοί του π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και  π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιερομάρτυρος ο οποίος αγωνίστηκε μέχρις αίματος για τις αλήθειες της Ορθοδόξου πίστεως τονίζοντας παράλληλα ότι, οι Κορίνθιοι οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο Διονύσιο ως και τον Άγιο Πρίμο,που συνεορτάζουν, να εφαρμόζουμε τα γραφόμενα του Αγίου Διονυσίου, και να μελετάμε τον βίο τους. Ολοκληρώνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τους Αγίους, καθώς την ημέρα της μνήμης Των τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, μετά την ενθρόνισή του ως Μητροπολίτου Κορίνθου, πριν ακριβώς από δεκατέσσερα χρόνια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων