10/04/2023 10/04/2023 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση της Εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων. Το πρωί της Κυριακής, 9 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού. Στο πολυπληθές Εκκλησίασμα,...
10 Απριλίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 17:03

Η Κυριακή των Βαΐων στην Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Κυριακή των Βαΐων στην Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση της Εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων. Το πρωί της Κυριακής, 9 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, που συμμετείχε πανηγυρικώς στην Θ. Λειτουργία με επικεφαλής τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Κόλλια και τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλο, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα τυπικά που έχει θεσπίσει η Εκκλησία μας για να τονίσει την σπουδαιότητα της ημέρας, ανέλυσε την ευχή που αναγιγνώσκεται για την ευλογία των βαΐων και εξέφρασε την μεγάλη χαρά του που πλήθος πιστών κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. Ολοκληρώνοντας την ευσύνοπτη ομιλία του προέτρεψε τους πιστούς να συμμετάσχουν σε όλες τις Ι. Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας και ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» και «Καλή Ανάσταση»! 

Στην πόλη του Κιάτου και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος λειτούργησε την Κυριακή των Βαΐων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στην ομιλία του προς τους πιστούς υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Βυτινιώτη, επεξήγησε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας και μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου ευχόμενος η χάρις του Κυρίου μας να σκεπάζει όλους κάνοντάς τους ικανούς να αξιωθούν της κοινής Αναστάσεως!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων