02/10/2023 02/10/2023 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες, στον Ιερό Ναό «Γενεσίου της Θεοτόκου «Παναγία Γιάτρισσα» στο Λουτράκι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου. Τους Αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Βέσιτς, εκ του Πατριαρχείου Σερβίας που διακονεί στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Πανοσ. Αρχιμ....
02 Οκτωβρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 15:27

Ι.Μ. Κορίνθου: Δισαρχιερατική Θεία Λειτουρία και γάμος στο Λουτράκι

Διαδώστε:
Ι.Μ. Κορίνθου: Δισαρχιερατική Θεία Λειτουρία και γάμος στο Λουτράκι

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες, στον Ιερό Ναό «Γενεσίου της Θεοτόκου «Παναγία Γιάτρισσα» στο Λουτράκι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Τους Αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Βέσιτς, εκ του Πατριαρχείου Σερβίας που διακονεί στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Εφημέριος του ως άνω Ι. Ναού π. Νικόλαος Βασιλόπουλος και οι Διάκονοι π. Μιχαήλ Πόποβιτς, π. Ραφαήλ Ζελιχόφσκι, εκ της Ι. Μητροπόλεως Γουμενίσσης και ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος ανασύροντας μνήμες, σε σχέση και με «βάση» τον Ι. Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, από την παιδική του ηλικία έως και σήμερα, καθώς ο Ι. Ναός βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το πατρικό του σπίτι. Ακολούθως ερμήνευσε την Αποστολική και Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την ευλογία να προστεί της Θ. Λειτουργίας αλλά και να τελέσει στην συνέχεια τον γάμο του ανιψιού του Ιωάννη Μαυρογόνατου με την Μιλένα Όστογιτς.

Προ της απολύσεως της Θείας. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κορίνθου, αφού καλωσόρισε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ. Δημήτριο για την ευλογητή παρουσία του αλλά και για τον μεστό θεολογικό λόγο του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του αγίου Γουμενίσσης με την «Παναγία την Γιάτρισσα».

Εξαιτίας δε αυτής της σχέσεως του δώρισε ένα Γνήσιο Αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Γιάτρισσας προκειμένου να την τοποθετήσει στην ακριτική Ι. Μητρόπολή του και να την έχει πάντα μαζί του, ώστε η Γιάτρισσα Παναγία να θεραπεύει κάθε ψυχική και σωματική ανάγκη του Ποιμνίου του.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος κάλεσε τον φίλο και αδελφό του να έρχεται τακτικά στην πόλη του Λουτρακίου και να αισθάνεται ως να βρίσκεται στο σπίτι του και στην Ιερά Μητρόπολή του.

Ο γάμος του ανιψιού του  Μητροπολίτη Γουμενίσσης

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε από τους αγίους Αρχιερείς Γουμενίσσης κ. Δημήτριο, Δράμας κ. Δωρόθεο, Κορίνθου κ. Διονύσιο και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, ο Γάμος του ανιψιού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Ιωάννη Μαυρογόνατου του Εμμανουήλ και της Παναγιώτας με την εκ Σερβίας κ. Μιλένα Όστογιτς του Στάνιτσα και της Σνέζανα.

Στο κήρυγμα του ο θείος των νεονύμφων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος ευχήθηκε εκ μέρους και των υπολοίπων Αρχιερέων να ζήσουν ευλογημένοι κάτω από την σκέπη του Θεού και της Παναγίας της «Γιάτρισσας» με αγάπη, ομόνοια και αλληλοκατανόηση.

Την ίδια ημέρα και προ του Ι. Μυστηρίου του Γάμου στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου λειτούργησε και κήρυξε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Διάκονο του π. Γεώργιο Κουνουπάκη.

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων