19/08/2019 19/08/2019 Την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο Πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου. Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητές ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Κοίμησή Της, αλλά και στον ασκητικό βίο του Αγ. Γερασίμου ευχόμενος στην...
19 Αυγούστου, 2019 - 11:57

Η Μητρ. Κορίνθου τιμά τον Αγ. Γεράσιμο

Διαδώστε:
Η Μητρ. Κορίνθου τιμά τον Αγ. Γεράσιμο

Την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο Πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου.
Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητές ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Κοίμησή Της, αλλά και στον ασκητικό βίο του Αγ. Γερασίμου ευχόμενος στην Γερόντισσα Ιωάννα και στην Ι. Αδελφότητα η Παναγία μας και ο προστάτης τους Άγιος Γεράσιμος να είναι πηγή έμπνευσης και μίμησης, ώστε να αξιωθούν της Αιωνίου Βασιλείας.


Την Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Γερασίμου, πλησίον του Αρχοντικού των Νοταράδων, και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Την διακονία του λόγου ο Σεβασμιώτατος ανέθεσε, όλως τιμητικώς, στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον Εορταζόμενο Άγιο.


Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον κ. Καθηγητή για το κήρυγμα του και ευχήθηκε στους πανηγυρίζοντες πιστούς να έχουν την ευλογία του συμπατριώτη μας Αγίου, τον οποίο παρεκάλεσε να πρεσβεύει στον Κύριο μας ώστε να παραμείνουμε γνήσιοι Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Μετά το πέρας της Ι. Πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτη μετέβη στην πλησιόχωρη Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου για προσκυνηματικούς λόγους και παρακάθισε, μαζί με τους συνοδούς του, στην Τράπεζα που παρέθεσαν οι Μοναχές της Ι. Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων