17/12/2019 17/12/2019 Συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο οι καθιερωμένες συνάξεις πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Θεολόγος Καθηγητής -Συγγραφέας κ. Σταύρος Μποζοβίτης που μίλησε με θέμα:...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 16:36

Η ομιλία του θεολόγου Σταύρου Μποζοβίτη στην Κόρινθο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η ομιλία του θεολόγου Σταύρου Μποζοβίτη στην Κόρινθο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο οι καθιερωμένες συνάξεις πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Θεολόγος Καθηγητής -Συγγραφέας κ. Σταύρος Μποζοβίτης που μίλησε με θέμα: «Εκκλησία και Εκκλησιαστικό φρόνημα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

Ο κ. Μποζοβίτης με τρόπο ευσύνοπτο, απλό και κατανοητό παρουσίασε την Εκκλησία, ως το μεγαλύτερο και Ιερότερο Μυστήριο του Θεού σε όλο το σύμπαν, σύμφωνα με την αποφατική και καταφατική Θεολογία.Εκκίνησετην ομιλία του προσδιορίζοντας τι δεν είναι Εκκλησία, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν είναι θρησκεία,φιλοσοφία ή κάποια κοινωνική οργάνωση.

Επίσης, Εκκλησία δεν είναι οι πιστοί ή ο Ναός ή ένας σύλλογοςή οι παντός βαθμού Κληρικοί. Εκκλησία, είπε ο κ. Καθηγητής, είναι το «κατά Χριστόν μυστήριον», είναι η ένωση Θεού και ανθρώπου, που δεν περιγράφεται με λόγια. Μόνο με εικόνες δυνάμεθα να ομιλήσουμε περί Αυτής είτε ως «Νύμφης Χριστού», είτε ως «Κιβωτού», είτε ως «Σώμα Χριστού», με κεφαλή τον Χριστό, κατά τους λόγους του Μεγάλου Παύλου. Το πολίτευμα Της είναι Θεανθρώπινο και ελεύθερο με πρώτον τον Επίσκοπο και ακόλουθους τον Κλήρο και τον Λαό.Το Εκκλησιαστικό φρόνημα, κατέληξε ο κ. Μποζοβίτης, συντελείστην έξοδο από τον εαυτό μας και τον ατομισμό μας για να εισοδεύσουμε στην κοινωνία της αγάπης του Θεού και των αδελφών μας, επειδήΕκκλησία χωρίς αγάπη είναι κόλαση!

 

 

Τον Θεολόγο – Συγγραφέα κ. Σταύρο Μποζοβίτη ευχαρίστησε εγκάρδια, εκ προσώπου του απουσιάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Ο Θεοφιλέστατος συνοψίζοντας την πνευματική αυτή σύναξη παρατήρησε πως ό,τι έχει η Εκκλησία είναι «μυστήριο» και πως εντός Αυτής απολαμβάνουμε τις δωρεές του Θεού,γι᾿αυτό και οι γονείς μας φρόντισαν νωρίς να μας εντάξουν στον αγιασμένο χώρο Της με το Άγιο Βάπτισμα, ώστε μέσα από τα Ι. Μυστήρια να κατανοήσουμε στο μετρο του δυνατού το Μυστήριο – Εκκλησία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων