02/11/2022 02/11/2022 Τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο επισκέφθηκε η κ. Μαρία Χρισταρά, Πρόεδρος του «ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» Ιδρύματος και συγγενής του μεγάλου δωρητή της Ι. Μητροπόλεως μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Νεοφύτου Σπυρογιαννάκη. Η κ. Χρισταρά επέδωσε μέρος του κηρυκτικού αρχείου του αοιδίμου προκατόχου του Μητροπολίτου Κορινθίας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ (Κωνσταντινίδου), ένα ζωστικό και έναν επιστήθιο Σταυρό του...
02 Νοεμβρίου, 2022 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2022 - 17:27

Η πνευματική παρακαταθήκη του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Νεόφυτου Σπυρογιαννάκη στην Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Η πνευματική παρακαταθήκη του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Νεόφυτου Σπυρογιαννάκη στην Μητρόπολη Κορίνθου

Τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο επισκέφθηκε η κ. Μαρία Χρισταρά, Πρόεδρος του «ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» Ιδρύματος και συγγενής του μεγάλου δωρητή της Ι. Μητροπόλεως μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Νεοφύτου Σπυρογιαννάκη.

Η κ. Χρισταρά επέδωσε μέρος του κηρυκτικού αρχείου του αοιδίμου προκατόχου του Μητροπολίτου Κορινθίας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ (Κωνσταντινίδου), ένα ζωστικό και έναν επιστήθιο Σταυρό του θείου της π. Νεοφύτου, χρηματίσαντος Διακόνου και μετέπειτα Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ, στην Αμερική.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε την κ. Χρισταρά για την δωρεά της, την οποία χαρακτήρισε ανεκτίμητη. Η πνευματική παρακαταθήκη του μακαριστού Αρχιμανδρίτη αφού αξιολογηθεί και εκδοθεί, πρόκειται να εμπλουτίσει τα εκθέματα του ανακαινιζόμενου με την συμβολή του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικολάου Ταγαρά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, Εκκλησιαστικού Μουσείου της Ι. Μητροπόλεώς.

Ο ιεράρχης στη συνέχεια ξενάγησε την δωρήτρια στους χώρους του ανακαινισμένου Επισκοπείου και κυρίως σε αυτούς που έχουν υψηλή ιστορική σημασία για το έργο και την δράση στην Κατοχή.

Σημειώνεται ο αείμνηστος θείος της κ. Χρισταρά Αρχιμανδρίτης κυρός Νεοφύτος Σπυρογιαννάκης, μεταξύ άλλων με δικές του δαπάνες ανήγειρε εξολοκλήρου το Παρεκκλήσιο των Αγ. Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, κληροδότησε ως δωρεά το κατάστημα που φιλοξενεί σήμερα την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως με την ονομασία «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», αλλά και ένα διαμέρισμα στην Κόρινθο και ένα στην Αθήνα για τις ανάγκες του Ιδρύματος της Αγ. Χλόης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων