11/03/2021 11/03/2021 Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, στην Κόρινθο και όχι όπως κατ᾿ έτος στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου και στο εκεί Ι. Παρεκκλήσιο το τιμώμενο στο όνομα του...
11 Μαρτίου, 2021 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2021 - 16:15

Η προσωπική επέτειος του Μητροπολίτου Κορίνθου

Διαδώστε:
Η προσωπική επέτειος του Μητροπολίτου Κορίνθου

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, στην Κόρινθο και όχι όπως κατ᾿ έτος στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου και στο εκεί Ι. Παρεκκλήσιο το τιμώμενο στο όνομα του Αγίου, όπου φυλάσσεται και η αγία Κάρα Του, ένεκα των υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Ο Ποιμενάρχης στον λόγο του αναφέρθηκε στην παράδοση που θέλει τους Χριστιανούς να μην εορτάζουν, ως προσωπική εορτή, τα γενέθλια τους, αλλά την ημέρα, κατά την οποία αρχίζουν ένα Εκκλησιαστικό έργο ή την ημέρα κατά την οποία μεταβαίνουν, δια του θανάτου τους, στην αληθινή ζωή, την ζωή που δώρισε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δια του Σταυρού Του στον άνθρωπο.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου Σωφρονίουκαι σε όλα τα σημαντικά, όσα η Εκκλησία και οι Έλληνες χρεωστούν στον ΆγιοΠατριάρχη Ιεροσολύμων, ιδιαίτερα δε στο προνόμιο της φύλαξης, κατοχής και λειτουργίας των Παναγίων Προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους.

Ολοκληρώνοντας, δεν παρέλειψε ο Σεβασμιώτατος να αναφερθεί και στην προσωπική του επέτειο, καθώς σαν σήμερα, πριν από 42 έτη, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Βέργη, του Κορινθίου, του οποίου τα Ι. Άμφια, την Ποιμαντορική Ράβδο και τα Αρχιερατικά Εγκόλπια, δια των οποίων τον εχειροτόνισε, έφερε τιμητικώς σήμερα, κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων