09/01/2023 09/01/2023 Το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ι. Ναό στο Δερβένι, κομίζοντας εκεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, προς ευλογία και αγιασμό των Πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέφερε ότι...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 14:57

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Δερβενίου

Διαδώστε:
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Δερβενίου

Το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ι. Ναό στο Δερβένι, κομίζοντας εκεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, προς ευλογία και αγιασμό των Πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέφερε ότι ο Χριστός μας διαβεβαιώνει ότι «ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή» (Ιωαν, ιδ΄, 6) και εξ αυτού την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων την αφιερώνουμε στην παρουσία του Τριαδικού Θεού και στην γνώση ότι μόνο Αυτός μπορεί να μας φωτίσει, να μας αγιάσει και να μας οδηγήσει στην αλήθεια.

Στην συνέχεια ερμηνεύοντας το Ευαγγελικό χωρίο, από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, το αναφερόμενο στο πρώτο κήρυγμα του Κυρίου στην Ναζαρέτ και στην ανάγνωση στην Συναγωγή αποσπάσματος από το βιβλίο του Προφήτου Ησαΐα «Πνεῦμα Κυρίου ἐπ᾿ ἐμέ, οὗ εἵνεκεν ἔχρισέ με, εὐαγγελίσασθαι πτωχοῖς ἀπέσταλκέ με, ἰάσασθαι τοὺς συντετριμμένους τὴν καρδίαν, κηρῦξαι αἰχμαλώτοις ἄφεσιν καὶ τυφλοῖς ἀνάβλεψιν, ἀποστεῖλαι τεθραυσμένους ἐν ἀφέσει, κηρῦξαι ἐνιαυτὸν Κυρίου δεκτόν.» (Λουκ. δ΄, 18-19) επεσήμανε ότι με την ερμηνεία του χωρίου αυτού και μετά από δύο χιλιάδες χρόνια, όσοι έζησαν με πίστη στα λόγια των Ευαγγελίων είδαν την ζωή τους να έχει βελτίωση και ποιότητα.

Όσοι δε έζησαν μακριά απ’ αυτές τις αλήθειες, έστω κι αν παρίσταναν τους ανθρώπους του Θεού, δεν είχαν ούτε βελτίωση ούτε ποιότητα. Μ’ αυτές τις σκέψεις ευχήθηκε στον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, να προχωρά μιμούμενος τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και να Τον τιμά, ώστε να τον αντιδοξάσει ο Κύριος. 

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Υφυπουργοί κ. Χρίστος Δήμας και κ. Νικόλαος Ταγαράς, οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και κ. Γεώργιος Ψυχογιός, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Βλάσιος Τσιώτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου κ. Νικόλαος Λάσκος και η πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας κ. Άννα Κοντονή.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας επακολούθησε κέρασμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων