11/08/2023 11/08/2023 Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδος χοροστάτησε χθες Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, στον Εσπερινό και στην Ι. Παράκληση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.  Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Παρακλητικός Κανόνας έχει...
11 Αυγούστου, 2023 - 14:48

Ιερά Παράκληση στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Ιερά Παράκληση στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδος χοροστάτησε χθες Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, στον Εσπερινό και στην Ι. Παράκληση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Παρακλητικός Κανόνας έχει γραφτεί αιώνες πριν, ο Υμνογράφος του έχει τις ίδιες κλιματικές ανησυχίες που βιώνουμε σήμερα και ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό, που γίνεται πολύς λόγος στα μέσα ενημέρωσης για την λεγόμενη κλιματική αλλαγή, εξαιτίας των έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων που μαστίζουν την γη. Ψάλλαμε σήμερα, «Καταιγὶς με χειμάζει τῶν συμφορῶν, Δέσποινα, καί τῶν λυπηρῶν τρικυμίαι καταποντίζουσιν…» και «Τὰ νέφη τῶν λυπηρῶν ἐκάλυψαν, τὴν ἀθλίαν μου ψυχὴν καὶ καρδίαν…», και στρεφόμαστε σε Εκείνη, προκειμένου να μας δώσει χέρι βοηθείας ώστε Αυτή που είναι η «θερμή αντίληψη» και «προστασία», Αυτή που έφερε στα σπλάχνα Της τον Κύριο και Θεό μας, Αυτή που είναι το Φως να διαλύσει όλα αυτά τα δεινά και να επαναφέρει το φυσικό αλλά και το πνευματικό «κλίμα» πρεσβεύοντας στον Υιό Της για όλα και όλους μας.   

Από την μια απευθυνόμαστε στην Παναγία μας και από την άλλη εορτάζουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ο Οποίος στο θάμα της Μεταμορφώσεως άστραψε κι έγινε Φως για να μας δείξει τι θα απολαύσουμε όλοι οι άνθρωποι μετά την εκ νεκρών ανάσταση, εάν ακολουθήσουμε τα ίχνη Του. Τα γεγονότα και η διδασκαλία αυτή δεν είναι απλές υποσχέσεις αλλά πραγματικότητα που ξεπερνά κάθε δυσκολία και αποτελεί την «οδό της σωτηρίας» για κάθε άνθρωπο». Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους παριστάμενους Πιστούς να παραμένουν κοντά τον Κύριο και την Παναγία Μητέρα Του φωτεινοί και παιδιά της Αναστάσεως! 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων