18/07/2022 18/07/2022 Στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής μετέβησαν χθες Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αγάπιος, προκειμένου να τελέσουν τα Ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος στα δίδυμα τέκνα του Αιδεσ. π. Γεωργίου Μαρινάκη και της Πρεσβυτέρας Γεωργίας....
18 Ιουλίου, 2022 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 15:34

Ιερέας της Κορίνθου τίμησε Μητροπολίτη και Πρωτοσύγκελλο δίνοντας τα όνοματά τους στα παιδιά του

Διαδώστε:
Ιερέας της Κορίνθου τίμησε Μητροπολίτη και Πρωτοσύγκελλο δίνοντας τα όνοματά τους στα παιδιά του

Στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής μετέβησαν χθες Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αγάπιος, προκειμένου να τελέσουν τα Ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος στα δίδυμα τέκνα του Αιδεσ. π. Γεωργίου Μαρινάκη και της Πρεσβυτέρας Γεωργίας.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης των Κορινθίων επεσήμανε το γεγονός ότι η Βάπτιση είναι η πολιτογράφηση των νεοφώτιστων στις δέλτους του Ουρανού και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κοσμικό γεγονός, παρά ένα μεγάλο, πολυσήμαντο Ι. Μυστήριο που εισάγει τους ανθρώπους στην ζωή της Εκκλησίας. Το όνομα, που λαμβάνουμε κατά την Βάπτιση, δίδεται ώστε οι νεοφώτιστοι να έχουν πρότυπα στην ζωή τους Αγίους που ευαρέστησαν τον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε τα δίδυμα να γίνουν καλοί Χριστιανοί και καλοί άνθρωποι και οι ανάδοχοι να τα συμβουλεύουν, ως δεύτεροι γονείς, διδάσκοντας τα την Ορθόδοξη Πίστη και την Χριστιανική βιωτή.

Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς που έκριναν σκόπιμο να δώσουν τιμητικά στα παιδιά τους τόσο το όνομα του όσο και του Θεοφιλεστάτου βάζοντάς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο στον κύκλο της οικογένειάς τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων