06/04/2020 06/04/2020 Όλες οι Ιερές Ακολουθίες που προβλέπονται από το τυπικό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών όπως επιβάλλεται από τα ειδικά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.  Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος καθημερινά τελούσε τις Ι. Ακολουθίες στο Μητροπολιτικό...
06 Απριλίου, 2020 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2020 - 14:19

«Κεκλεισμένων των θυρών» συνεχίζεται η Λειτουργική ζωή στην Ι.Μ. Κορίνθου

Διαδώστε:
«Κεκλεισμένων των θυρών» συνεχίζεται η Λειτουργική ζωή στην Ι.Μ. Κορίνθου

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες που προβλέπονται από το τυπικό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών όπως επιβάλλεται από τα ειδικά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο. 

Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος καθημερινά τελούσε τις Ι. Ακολουθίες στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ενώ τέλεσε την Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου τις Κυριακές 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2020 αλλά και την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2020, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο δεόμενος υπέρ των εκ της λοιμικής νόσου κατακειμένων και των οικογενειών αυτών, υπέρ Ιατρών, Νοσηλευτών και απάντων των εργαζομένων στον ιατρικό κλάδο και υπέρ του Ποιμνίου του άπαντος διαβάζοντας ευχές υπέρ υγείας και παρακαλώντας τον Θεό να «εξαποστείλει βοήθειαν εξ αγίου κατοικητηρίου του» (Ευχή εις ασθενούντα, Μικρόν Ευχολόγιον).

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιερής Μητρόπολης Κορίνθου, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, τέλεσε τις προαναφερθείσες Ι. Ακολουθίες στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, στην οποία και ηγουμενεύει, προσευχόμενος και αυτός υπέρ υγείας των Κορινθίων, των Ελλήνων και ολοκλήρου της Ανθρωπότητος!

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων