18/01/2022 18/01/2022 Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, λειτούργησε σήμερα Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους εορτάζοντες: Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, Ηγούμενο της Ι Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 14:43

Κόρινθος: Γιορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι

Διαδώστε:
Κόρινθος: Γιορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, λειτούργησε σήμερα Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους εορτάζοντες: Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, Ηγούμενο της Ι Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Γεράσιμο Λάμπο.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον κοινό εορτασμό των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι η Εκκλησία τιμά τους Αγίους Ιεράρχες για τα κατορθώματα τους και κυρίως γιατί αυτοί πρωταγωνίστησαν στην Πρώτη και την Τρίτη Οικουμενική Σύνοδο αντίστοιχα, μαχόμενοι ο μεν Άγιος Αθανάσιος κατά του Αρειανισμού και ο δε Άγιος Κύριλλος κατά του Νεστοριανισμού. Τιμούμε, λοιπόν, τους Αγίους γιατί έλαμψαν ως «αστέρες πολύφωτοι» που μεταδίδουν το Φως του «νοητού Ήλιου της Δικαιοσύνης», του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθοδηγώντας διαχρονικά τους Πιστούς στην ορθή Πίστη. Παράλληλα, τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Άγιο Αθανάσιο, καθώς σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια, χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε καταλλήλως στον εκτελούντα χρέη Εφημερίου του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου της Αγίας Φωτεινής και Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και στον συνεργάτη του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και υπεύθυνο του Γραφείου Γάμων Αιδεσ.Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννηγια τα ονομαστήριά τους. Ανακοίνωσε δε ότι την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 20:30, θα τελεσθεί Ι. Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής προς τιμήν της Ι. Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας της Ι. Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου,ακριβές αντίγραφο της οποίας φυλάσσεταιστο Ιερό Παρεκκλήσιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων