27/10/2022 27/10/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων, λειτούργησαν ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χθες Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2022, τελώντας, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, την εις Διάκονον Χειροτονία του απασχολούμενου στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Ιωάννου Ρούκη, Θεολόγου, εγγάμου, καταγομένου από την Ξυλοκέριζα Κορινθίας. Μετά...
27 Οκτωβρίου, 2022 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2022 - 17:41

Κόρινθος: Η αξία της Ιεράς Παράδοσης από τον Μητροπολίτη Διονύσιο σε εις Διάκονον Χειροτονία

Διαδώστε:
Κόρινθος: Η αξία της Ιεράς Παράδοσης από τον Μητροπολίτη Διονύσιο σε εις Διάκονον Χειροτονία

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων, λειτούργησαν ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χθες Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2022, τελώντας, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, την εις Διάκονον Χειροτονία του απασχολούμενου στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Ιωάννου Ρούκη, Θεολόγου, εγγάμου, καταγομένου από την Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας και πριν την Χειροτονία ο Σεβασμιώτατος επεξήγησε στους συμμετέχοντες πιστούς τις βαθμίδες της Ιερωσύνης και όλα όσα λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια των Χειροθεσιών και της Χειροτονίας αιτιολογώντας τα λόγια του Αποστόλου Παύλου ότι στην Εκκλησία όλα γίνονται με κοσμιότητα, ευπρέπεια και τάξη σύμφωνα με το Άγιο Ευαγγέλιο και την Ιερά Παράδοση.

Μάλιστα, λαμβάνοντας αφορμή από την πρόσφατη επίσκεψη 140 Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών προσκυνητών από την Αυστρία, προκειμένου να βρεθούν στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», επεσήμανε την αξία της Ιεράς Παραδόσεως, που απορρίπτουν οι Προτεστάντες αλλά που στην δισχιλιετή πορεία της Εκκλησίας μας αυτή κατέχει σημαντική θέση ίση με την Αγία Γραφή.

Στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας οι Ιερείς πράττουν εξ ονόματος του Αγίου Πνεύματος και η σπουδαιότητα της γραπτής και προφορικής Ιεράς Παραδόσεως αποτελεί άγκυρα βεβαία προς την σωτηρία και ελπίδα συνάντησης με τον Θεό και δημιουργό μας. Ό,τι γίνεται εντός της Εκκλησίας είναι και αποτελεί εγγύηση χάριτος και ευλογίας, καθώς μπορεί ο κόσμος γύρω μας ν’ αλλάζει και η προπαγάνδα, οι αλλαγές των νόμων, η στρατευμένη αθεΐα και θεομπαιξία να «προελαύνουν», ωστόσο η Εκκλησία μας παραμένει αενάως σταθερή, αφού ισχύουν διαχρονικά τα λόγια του Κυρίου μας «πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Ματθ. Ιστ΄, 18), λόγο που δεν εδίστασε ν᾿ αναφέρει μετά παρρησίας και στους Αυστριακούς προσκυνητές των βημάτων του Αποστόλου Παύλου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  ευχόμενος στον νέο Διάκονο να ομοιάσει στον Άγιο Δημήτριο, που παρά το γεγονός ότι έφερε τον βαθμό του Επάρχου της Θετταλίας, κατηχούσε τους νέους στην Αληθινή Πίστη του Χριστού, ανακοίνωσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων