25/10/2022 25/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος και 140 προσκυνητές από την Επισκοπή Eisenstadt, με επικεφαλής τον Επίσκοπο αυτής κ. Αιγίδιο ακολουθώντας τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» επισκέφθηκαν χθες Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Τους προσκυνητές επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου τους μίλησε...
25 Οκτωβρίου, 2022 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 17:18

Κόρινθος: Στα ‘Βήματα του Αποστόλου Παύλου” ο Μητροπολίτης Αυστρίας και 140 προσκυνητές

Διαδώστε:
Κόρινθος: Στα ‘Βήματα του Αποστόλου Παύλου” ο Μητροπολίτης Αυστρίας και 140 προσκυνητές

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος και 140 προσκυνητές από την Επισκοπή Eisenstadt, με επικεφαλής τον Επίσκοπο αυτής κ. Αιγίδιο ακολουθώντας τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» επισκέφθηκαν χθες Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Τους προσκυνητές επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου τους μίλησε για την ιστορία της Κορίνθου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ιδρυτή της Τοπικής  Εκκλησίας Απόστολο Παύλο, στο πνευματικό έργο που επιτέλεσε κατά την παραμονή Του στην Κόρινθο και στις περιβόητες 2 Προς Κορινθίους Επιστολές Του.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τον ανακαινιστή της Κορίνθου, μετά τους σεισμούς του 1928, Μητροπολίτη Δαμασκηνό Παπανδρέου τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό της Ελλάδος και κτήτορα του Καθεδρικού Ιερού Ναού, και ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του με αναφορά στο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη, ξεπερνώντας ετησίως τα τέσσερα και πλέον εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και κατά την διάρκεια της κρίσεως, γεγονός που μας καθιστά συνεπέστατους ως Κορινθίους στους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου περί αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

Αμέσως μετά την παρουσία τους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην Ιστορική Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, το «Βήμα του Γαλλίωνος» και ακολούθως συνέχισαν το προκαθορισμένο πρόγραμμά τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων