02/04/2021 03/04/2021 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος και ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού, Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Παπαλεωνίδας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι από καιρό προγραμματισμένες Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Ιστορική Επέτειο...
02 Απριλίου, 2021 - 14:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2021 - 8:43

Στόχος η ανάδειξη των περιοχών που κατατρόπωσαν τους Τούρκους

Διαδώστε:
Στόχος η ανάδειξη των περιοχών που κατατρόπωσαν τους Τούρκους

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος και ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού, Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Παπαλεωνίδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι από καιρό προγραμματισμένες Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Ιστορική Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στα Δερβενάνια, το Αγιονόρι και τις ιστορικές Μονές Φενεού, Φανερωμένης (Χιλιομοδίου), Βράχου (Νεμέας) Προφ. Ηλιού Ζαχόλης, του Ι. Ναού Παμ. Ταξιαρχών Άσσου και οι τρόποι με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν καλύτερα.

Στόχος όλων είναι να αναδειχθούν οι περιοχές της Κορινθίας, που οι ένδοξοι πρόγονοι μας με ενότητα και συμμετοχή όλων των λαϊκών τάξεων, κατατρόπωσαν τον Τούρκο κατακτητή και θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος μας την Ελευθερία.

Οι εκδηλώσεις αυτές, εκτός από την δέουσα και οφειλόμενη τιμή προς τους Ήρωες της Επαναστάσεως, φαντάζουν και ως ιδανική ευκαιρία για να διδάξουμε τους νέους μας τα εθνικά ιδεώδη της φυλής μας, το πώς «οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι» καθώς και για την ανάδειξη της Κορινθίας μας από ιστορικής, γεωγραφικής και φυσικά τουριστικής απόψεως, αφού δυστυχώς, όταν δεν τα καταστρέφουμε ή τα παραβλέπουμε, αυτά τα μνημεία είναι τα μόνα που μας απέμειναν για να δίδουμε το παρόν στο ιστορικό γίγνεσθαι του Τόπου και της Ευρώπης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων