22/06/2021 22/06/2021 Με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα πανηγυρίσθηκε κι εφέτος η εορτή «του Αγίου Πνεύματος» στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος και ομίλησε για το Πανάγιο Πνεύμα τονίζοντας ότι, το κάθε Πρόσωπο της Αγίας...
22 Ιουνίου, 2021 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 15:36

Κορίνθου Διονύσιος: «Η Πολιτεία επιτρέπει σε ψευδο-δεσποτάδες τις λιτανείες!»

Διαδώστε:
Κορίνθου Διονύσιος: «Η Πολιτεία επιτρέπει σε ψευδο-δεσποτάδες τις λιτανείες!»

Με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα πανηγυρίσθηκε κι εφέτος η εορτή «του Αγίου Πνεύματος» στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος και ομίλησε για το Πανάγιο Πνεύμα τονίζοντας ότι, το κάθε Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας έχει τις ιδιότητες Του και ταυτόχρονα είναι ενωμένο με τ’ άλλα Πρόσωπα.

«Το Άγιο Πνεύμα ήρθε και μας οδήγησε εις πάσαν την αλήθειαν και εμείς όλοι δυνάμεθα να ομολογούμε: «Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον, εὕρομεν πίστιν ἀληθῆ, ἀδιαίρετον Τριάδα προσκυνοῦντες, αὕτη γὰρ ἡμᾶς ἔσωσεν». Η λατρεία προς τον Θεό αρχίζει και τελειώνει με την δοξολογία της Αγίας Τριάδος. Ακόμα και το Σύνταγμα μας ξεκινά με την επίκληση του Ονόματος της Αγίας Τριάδος, αφού οι Έλληνες, ως πιστός λαός, είμεθα ευγνώμονες για την Ελευθερία που Αυτή μας χάρισε. Παράλληλα επεσήμανε ότι, το Άγιο Πνεύμα ενώνει τον κόσμο σε μια εποχή, που δεν θέλει τον κόσμο ενωμένο, που με την πανδημία όλοι έχουν αποξενωθεί και «κρατούν αποστάσεις», σε μια κοινωνία φοβισμένη.

Σ’ αυτές τις ζοφερές ημέρες η Εκκλησία μας κλήθηκε να εφαρμόσει μέτρα προστασίας και γιατί θέλει τους Πιστούς ζωντανούς και ασφαλείς και γιατί πάντοτε επιδείκνυε πνεύμα συνεργασίας και υπακοής προς τους νόμους της Πολιτείας. Και η Πολιτεία αντί να το αναγνωρίζει και να επιδεικνύει ισότητα, ως οφείλει, από τη μία απαγορεύει σε εμάς, τους νόμιμους, την λατρεία μας και την Ι. Λιτανεία του Πολιούχου μας Απ. Παύλου και από την άλλη επιτρέπει σε όλους εκείνους τους ψευδο-παπάδες και ψευδο-δεσποτάδες, που καταπατούν σωρηδόν νόμους, να κάνουν λιτανεία με φιλαρμονική, προερχόμενη εκ μακρόθεν, και χωρίς την τήρηση κανενός εκ των μέτρων που ορίζουν οι Κ.Υ.Α., και να μένουν παντελώς ατιμώρητοι. Απαιτούμε ισότητα, που θα μας καθησυχάσει και θα μας δικαιώσει και διασαφηνίζω προς πάσα κατεύθυνση, για ακόμη μία φορά, ότι εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να λατρεύουμε τον Τριαδικό Θεό μας και να τιμούμε τους Αγίους και τον Απόστολό μας, καθώς με αυτούς η ζωή μας δεν θα περιορισθεί σε δύο, πέντε ή δέκα χρόνια μόνο, αλλά θα επεκταθεί δια της Αγίας Τριάδος εις «ζωήν αιώνιον»!».

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου 2021, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Νεμέας, στον οποίο το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή Ιερέων από την Αρχιερατική Περιφέρεια Νεμέας, καθώς και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Κων/νου Φρούσιου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων και πιστών από την ευρύτερη περιοχή, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της COVID-19.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στον λόγο του προς το Εκκλησίασμα αρχικά αναφέρθηκε στην απόλυτη υπακοή του Χριστού στο θέλημα του Θεού και Πατρός και παρά το γεγονός ότι «λιγοψύχησε», πριν το Θείο Πάθος προσευχόμενος ανεφώνησε: «πλὴν οὐχ ὡς ἐγὼ θέλω, ἀλλ᾿ ὡς σύ» (Ματθ. κστ΄,39), προκειμένου να επιτευχθεί η Σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Ο Χριστός δεν έπραξε το θέλημα Του, αλλά το θέλημα του Θεού και Πατρός, ώστε δια της υπακοής Του να ολοκληρωθεί το έργο Του και να σώζεται ο άνθρωπος δια της Εκκλησίας Του διαχρονικά. Όταν οι Μαθητές του Χριστού συνειδητοποίησαν, ότι ο Χριστός θα έφευγε από κοντά τους διερωτήθηκαν: «πως θα φύγεις και θα μας αφήσεις ορφανούς»; Ο Χριστός τους απήντησε «οὐκ ἀφήσω ὑμᾶς ὀρφανούς·» (Ιω. ιδ΄,18) «ερωτήσω τον Πατέρα και άλλον Παράκλητον δώσει υμίν ίνα μένη μεθ’ υμών εις τον αιώνα». (Ιω. ιδ΄ 16), ότι θα στείλει δηλαδή ο Πατήρ το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο θα στέκει πάντοτε δίπλα σας, δίνοντας την χάρι του Θεού και όντας Αυτό που θα συγκροτεί τον Θεσμό της Εκκλησίας αενάως. Επομένως, ο Χριστός ανελήφθη εν δόξη και την ημέρα της Πεντηκοστής εκπλήρωσε την υπόσχεσή Του με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος και τον φωτισμό των Μαθητών, ώστε Αυτοί να βλέπουν πλέον τον κόσμο με τα μάτια τα πνευματικά, να μεταλλαχθούν σε Αποστόλους, ταμεία και οικονόμους της χάριτος του Θεού, και «στύλοι» επάνω στους οποίους στηρίζεται η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική μας Εκκλησία.

Είναι άξιο απορίας γιατί κάποιοι ομιλούν για τις αμαρτίες των ανθρώπων της Εκκλησίας, αφού ο Χριστός δεν ήρθε για να σώσει δικαίους αλλά αμαρτωλούς «οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν» (Ματθ. θ΄, 13), καθώς αυτοί κατανοούν περισσότερο την αμαρτωλότητα τους και μπορούν να μετανοήσουν. Ο αμετανόητος δεν μπορεί να μπει στον Παράδεισο, αφού στερείται ταπείνωσης, δεν ζητά την ευλογία του Θεού και θεωρεί εαυτόν «κέντρο του κόσμου». Ο αμετανόητος ακολουθεί την πορεία του Ιούδα, που ενώ φαίνεται να μεταμελήται, εν τούτοις οδηγείται στην απώλεια και τον θάνατο. Μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υφίστανται δύο μέρη. Το άγιο μέρος, που αποτελείται από τον Θεό και όλους, όσοι Τον ακολούθησαν, δηλαδή τους Αγίους, που Τον ευαρέστησαν και το αμαρτωλό μέρος, που αποτελείται απ’ όλους εμάς, τους αγωνιζόμενους πιστούς και με αυτόν τον τρόπο πορεύεται η Εκκλησία ανά του αιώνας. Ύστερα απ’ όλα αυτά γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί ο Θεός είναι Μέγας, σώζει τον άνθρωπο και τον κόσμο και του είμεθα αιωνίως ευγνώμονες :«Σοὶ μόνῳ ἁμαρτάνομεν, ἀλλὰ καὶ σοὶ μόνῳ λατρεύομεν» ομολογούμε στην ευχή της Γονυκλισίας.

Στις ημέρες μας, η ανωτέρω ιερή σχέση δυναμιτίζεται από τάχα ιερείς, εκπροσώπους του Θεού, θεομπαίχτες, που δεν πιστεύουν στο όνομα Του, καπηλεύονται την Εκκλησία, παριστάνουν τους προφήτες, τους «μάγους», αυτούς που δήθεν θα σώσουν τον κόσμο και θα λύσουν όλα τα προβλήματα των ανθρώπων, δίδοντας υποσχέσεις απραγματοποίητες! Η Τοπική μας Εκκλησία ταλαιπωρείται καιρό απ’ αυτούς τους ψευδο-ορθοδόξους ψευδο-επισκόπους και ψευδο-κληρικούς και η ταπεινότης μου, ως ο νόμιμος και Κανονικός Μητροπολίτης αυτής της επαρχίας, έχω το δικαίωμα, αυτή την Ιερή ημέρα, να καταγγείλω την σύληση των Ιερών και των Οσίων από ανθρώπους, που δεν έχουν Ιερωσύνη, ούτε ήθος, ούτε πίστη, ούτε λατρεία, από ανθρώπους, που καταπατούν Ι. χώρους και κλέβουν Εκκλησίες, από ανθρώπους, που παραβλέπουν τους νόμους και τις ΚΥΑ του Κράτους και παραμένουν ατιμώρητοι, καθώς έχουν φιλίες με ισχυρούς και έχουν το θράσος να απειλούν ακόμη και την Κανονική και συνταγματικά αναγνωρισμένη Ορθόδοξη Εκκλησία. Δηλώνω λοιπόν ευθαρσώς, σήμερα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ότι όποιος έχει κοινωνία με αυτούς, δεν μπορεί να έχει κοινωνία και με εμάς, ανεξάρτητα από το εάν είναι αξιωματούχος ή όχι. Και για όλα αυτά αναμένω απαντήσεις και αν δεν τις λάβω, θα φτάσω μέχρι και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, γιατί υπάρχουν όρια, τα οποία και δεν μπορούν να ξεπεραστούν και είμαι φορτισμένος με την ιερή ευθύνη να τα διαφυλάττω εξ ονόματος της Μίας και μοναδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων