24/03/2022 24/03/2022 Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου τέλεσε χθες Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συλλειτουργούντων του Εφημερίου του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Γερασίμου Λάμπου. Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο...
24 Μαρτίου, 2022 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 15:49

Κορίνθου Διονύσιος: “Κάθε περίοδος δοκιμασιών οδηγεί προς την Ανάσταση”

Διαδώστε:
Κορίνθου Διονύσιος: “Κάθε περίοδος δοκιμασιών οδηγεί προς την Ανάσταση”

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου τέλεσε χθες Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συλλειτουργούντων του Εφημερίου του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Γερασίμου Λάμπου.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την πανδημία αλλά και εσχάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, που εκτός από τους νεκρούς της συμπλοκής έχει ήδη οδηγήσει ολόκληρο τον πλανήτη σε φτώχεια, ακρίβεια και ασθένειες.

Επεσήμανε την “σημαντική δυνατότητα που μας δίνει η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ως μια ευκαιρία για προσευχή, μετάνοια και διόρθωση των ημαρτημένων μας. Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη έστελνε τους Προφήτες και τους Δικαίους για να προειδοποιήσουν τον λαό Του να προσέχει και να αποφεύγει όλα τα έκτροπα και τα αμαρτωλά σχέδια, που με οίηση σχεδιάζουν και εφαρμόζουν στις πλάτες των ανθρώπων οι ηγήτορες, νομίζοντας ουτοπικά ότι αυτοί κυβερνούν τον κόσμο και ελέγχουν τις ζωές ανθρώπων.

Τα σχέδια αυτά ανέκαθεν ο Θεός δεν τα ήθελε, τα απεχθανόταν και προκαλούσαν την οργή Του. Στο Βιβλίο της Γενέσεως γράφει: «ου μη καταμείνη το πνεύμά μου εν τοις ανθρώποις τούτοις εις τον αιώνα διά το είναι αυτούς σάρκας» (Γεν. Στ΄, 3), δηλαδή, αφού ο Θεός είδε την σαρκικότητα των ανθρώπων είπε ‘’δεν θα παραμείνει το πνεύμα μου, σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί κυριαρχούνται από «σαρκικά φρονήματα».

Μπορεί στις μέρες μας να μην έχουμε «Προφήτες», που να μας προειδοποιούν, ωστόσο η Εκκλησία μας, προφητικώ τω τρόπω, ανά διαστήματα και μέσω των θεσπισμένων περιόδων Νηστειών καλεί τους πιστούς να «κλίνουν γόνυ», να προσευχηθούν με θέρμη, να μετανοήσουν, να νηστέψουν και από τα περισσεύματα ή και τα ελλείμματά τους να δώσουν στους έχοντες την ανάγκη και με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσουν το έλεος του Θεού και «το Πνεύμα Του» να είναι πάντα μαζί τους”.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του επισημαίνοντας ότι “κάθε περίοδος δοκιμασιών οδηγεί προς την Ανάσταση. Ας συμπορευθούμε κι εμείς με αυτή την σκέψη και αυτή την Άγια και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να την βιώσουμε με πίστη, προσευχή και μετάνοια, ώστε δια μέσου των σταυρώσιμων δοκιμασιών και των δυσκολιών, των πολέμων, των ασθενειών και της ανέχειας να οδηγηθούμε προς την Ανάσταση!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων