06/02/2024 06/02/2024 Την Αγιοβασιλόπιττα, για την νέα χρονιά 2024, έκοψε την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», στην «Κροκίδειο Αίθουσα» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, με την παρουσία και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου. Ο Ποιμενάρχης ευλόγησε την πίττα χαιρέτησε τους Ιεροψάλτες της Ι. Μητροπόλεως επισημαίνοντας ότι “η Εκκλησία μεταφέρει...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:49

Κορίνθου Διονύσιος σε Ιεροψάλτες: Το λειτούργημά σας απαιτεί κόπους, θυσίες και πίστη

Διαδώστε:
Κορίνθου Διονύσιος σε Ιεροψάλτες: Το λειτούργημά σας απαιτεί κόπους, θυσίες και πίστη

Την Αγιοβασιλόπιττα, για την νέα χρονιά 2024, έκοψε την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», στην «Κροκίδειο Αίθουσα» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, με την παρουσία και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου.

Ο Ποιμενάρχης ευλόγησε την πίττα χαιρέτησε τους Ιεροψάλτες της Ι. Μητροπόλεως επισημαίνοντας ότι “η Εκκλησία μεταφέρει στους Πιστούς τις αλήθειες της Πίστεώς μας μεταξύ άλλων και έντεχνα και μουσικά. Άλλωστε από την αρχαιότητα οι πρόγονοί μας τα κείμενα, που αφορούσαν άμεσα στον λαό, τα επένδυαν με μουσική προκειμένου να γίνουν κατανοητά και εύληπτα από όλους. Η Βυζαντινή μουσική κάνει τους Πιστούς να κατανοήσουν καλύτερα τις σωστικές αλήθειες της Πίστεώς μας. Όλοι εσείς από τα αναλόγιά σας, εκπροσωπώντας τον λαό, μεταφέρετε αυτές τις αλήθειες με τριπλή κατεύθυνση, προς τον Θεό την δοξολογία, τις ευχαριστίες και τις ικεσίες, προς τους συνανθρώπους σας και προς τον εαυτόν σας τις αλήθειες”. Τόνισε ακόμα ότι “αυτό το λειτούργημα που κάνουν απαιτεί κόπους, θυσίες και πολύ πίστη”, γι’ αυτό και τους συνεχάρη όλους για το έργο που επιτελούν, ώστε οι πάντες «Ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» να δοξάζουμε το όνομα του Κυρίου μας”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Κουφογιάννης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την πολυετή στήριξη του έργου των Ιεροψαλτών της Κορινθίας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τα Μέλη του Συλλόγου ο Διευθυντής της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Αιδεσ. Οικονόμος – Σταυροφόρος π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας κ. Σπυρίδων Οικονομόπουλος, ο τέως Πρόεδρος αυτού κ. Βασίλειος Μελλισουργός, ο χοράρχης κ. Φώτιος Θεοδωρακόπουλος και το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Τέλος, παρετέθη γεύμα σε όλα τα παρόντα Μέλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων