12/04/2021 12/04/2021 Χθες Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Εφημέριους του Ι. Ναού. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών τονίζοντας ότι, ειδικά στις μέρες μας, ο δαίμονας έχει καταλάβει...
12 Απριλίου, 2021 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 14:24

Κορίνθου Διονύσιος: “Στις μέρες μας ο δαίμονας έχει καταλάβει τους ανθρώπους”

Διαδώστε:
Κορίνθου Διονύσιος: “Στις μέρες μας ο δαίμονας έχει καταλάβει τους ανθρώπους”

Χθες Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Εφημέριους του Ι. Ναού.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών τονίζοντας ότι, ειδικά στις μέρες μας, ο δαίμονας έχει καταλάβει τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους παρασύρει στην πτώση και την αμαρτία. Αυτή η κατάσταση τους οδηγεί στην απελπισία, καθώς αφαιρεί την ελπίδα της αναστάσεως. Υποχρέωση του κάθε Χριστιανού είναι να προσεγγίζει τα προβλήματα του με την πίστη, που επέδειξε ο πατέρας της Ευαγγελικής περικοπής, που, παρά τις αμφιβολίες του, βροντοφώναξε «Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ» (Μαρκ. θ΄, 24). Τότε, ο Κύριος που μας αγαπά και περιμένει την μετάνοια και την επιστροφή μας, θα μας βοηθήσει, να μην επηρεαζόμαστε από τον Διάβολο, τους αγγέλους του και την πομπή του, αναδεικνύοντας μας νικητές!

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, όπου και ομίλησε στους Πατέρες και αδελφούς της Ι. Μονής αναφερόμενος στην αξία της προσευχής με βάση τον 28ο λόγο της «Κλίμακος» του εορτάζοντος Αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου.

Το απόγευμα και στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου. Τον Ιερό Άμβωνα διακόνησε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος ομίλησε αναφερόμενος στη μεγάλη νηπτική μορφή της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Ιωάννη τον Σιναΐτη και στο πνευματικό του βιβλίο, «Κλίμαξ», που αποτελεί το καταστάλαγμα της εμπειρίας του, αλλά και το απόσταγμα της Ορθόδοξης ασκητικής διδασκαλίας, όχι μόνο για τους Μοναχούς, αλλά και για τους εν τω κόσμω αγωνιζομένους Χριστιανούς. Μέσα από τα 30 κεφάλαια της Κλίμακος αναβλύζει όλη η ευωδία της αγιοπατερικής Παράδοσης και της προσωπικότητας του Αγίου. Ο Άγιος Ιωάννης, με όσα αποτυπώνει στο χαρτί, φανερώνει τα προσωπικά του βιώματα. Ο λόγος του διαχρονικός, διεισδύει βαθειά μέσα στην ψυχή, αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές της και δημιουργεί κατάνυξη και διάθεση για προσευχή. Ολοκληρώνοντας και με τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου προέτρεψε να αποφεύγουμε τον δρόμο των φθοροποιών παθών και με συνεχή αγώνα να ανέβουμε τα σκαλοπάτια των αρετών, που θα μας οδηγήσουν να προσκυνήσουμε αξίως τα Πάθη και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων