26/04/2021 26/04/2021 Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το Σάββατο του Λαζάρου, 24 Απριλίου 2021, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η ανάσταση του φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου. Στο κήρυγμά του στην συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος στηλίτευσε την υποσυνείδητη ή και συνειδητή προσπάθεια μείωσης του...
26 Απριλίου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2021 - 14:16

Κορίνθου: «Η Ελλάδα κινδυνεύει από την υπογεννητικότητα»

Διαδώστε:
Κορίνθου: «Η Ελλάδα κινδυνεύει από την υπογεννητικότητα»

Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το Σάββατο του Λαζάρου, 24 Απριλίου 2021, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η ανάσταση του φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου. Στο κήρυγμά του στην συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος στηλίτευσε την υποσυνείδητη ή και συνειδητή προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού της γης, μιλώντας για τον νόμο υπέρ των εκτρώσεων, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από την υπογεννητικότητα. 

Λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας αναφέρθηκε στο γεγονός της βεβαιότητος του θανάτου, καθώς, από την στιγμή που γεννιόμαστε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποθάνουμε. Τόνισε δε ότι στις μέρες μας γίνεται υποσυνείδητα ή και συνειδητά προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού της γης με διάφορους τρόπους και ο νόμος που επιτρέπει τις εκτρώσεις, τάχα για την ελευθερία της μητέρας, είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι ειλικρινές και σε καμία περίπτωση αποδεκτό ή ζητούμενο η μείωση του πληθυσμού σε όλα τα Έθνη ανεξαιρέτως, αφού δεν αντιμετωπίζουμε όλοι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της Ινδίας ή της Κίνας. Αντιθέτως, κράτη όπως η Ελλάδα μας με την δεδομένη υπογεννητικότητα κινδυνεύουν να απολέσουν χαρακτηριστικά και ιδιότητες αιώνων και ίσως και την ίδια την ταυτότητα και την ύπαρξή τους και το κυριότερο στερούν σε οικουμενικό επίπεδο από την παγκόσμια κοινότητα την σοφία, την πείρα, τις αρχές και τις αξίες των πατέρων και του πολιτισμού μας. Παρ’ όλα αυτά, εάν εμείς παραμείνουμε εδραίοι στην πίστη μας και στην διδασκαλία του Χριστού, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν, γιατί Αυτός θα μας προστατεύσει και θα μας αναστήσει, όπως ακριβώς έπραξε με τον Άγιο Λάζαρο.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης έχει καθιερώσει από της καταστάσεώς του στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου να τελεί αυτή την Θ. Λειτουργία στο Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προαπελθόντων συγγενών των Κορινθίων, αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων», που αναμένουν την «κοινήν ανάστασιν» της Πίστεώς μας.

Πριν την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αιωνίας μνήμης των προσφιλών μας, οι οποίοι κείτονται εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως, επεσήμανε ότι οφείλουμε να ενθυμούμεθα τους προπάτορές μας και να τους μιμούμεθα στην βιωτή και στην πίστη τους, ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν της Κοινής Αναστάσεως και να τύχουν της αιώνιας Ευφροσύνης!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων