13/09/2021 13/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, κ. Διονύσιος, σήμερα το πρωί Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία, κατά την προσέλευσή της στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2021-2022. Συγκεκριμένα, κατόπιν προσκλήσεως Διευθυντών και μαθητών τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, παρουσία του...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 15:47

Κορίνθου: «Στους δασκάλους οφείλουμε το ευ ζην»

Διαδώστε:
Κορίνθου: «Στους δασκάλους οφείλουμε το ευ ζην»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, κ. Διονύσιος, σήμερα το πρωί Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία, κατά την προσέλευσή της στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2021-2022.

Συγκεκριμένα, κατόπιν προσκλήσεως Διευθυντών και μαθητών τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Βασιλείου Νανόπουλου. Στη συνέχεια μετέβη στο 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου, καθώς και στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων παραγόντων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, μίλησε πατρικά προς τους μαθητές εκφράζοντας την χαρά του, γιατί παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός ταλαιπωρεί ακόμα την ανθρωπότητα, εντούτοις τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δια ζώσης, με τον παραδοσιακό τρόπο.

Στην συνέχεια νουθέτησε τους μαθητές να τιμούν τους δασκάλους τους, γιατί αυτοί είναι οι δεύτεροι γονείς τους λέγοντας την φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην».

Παράλληλα, προέτρεψε τους μαθητές και τους γονείς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, ώστε όλοι να παραμείνουν υγιείς, ψυχή τε και σώματι, όταν φθάσουν να γίνουν Ακαδημαϊκοί πολίτες και αργότερα να γίνουν παραγωγικοί και καλοί «αγωνιστές» στον στίβο της ζωής.

Τέλος, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους, καθηγητές και τους γονείς των παιδιών με υγεία να διανύσουν την νέα σχολική χρονιά και να αποδειχθεί αυτή καλή, ευλογημένη παρά Θεού και καρποφόρα!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων