31/03/2023 31/03/2023 Σήμερα Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε πλαισιούμενος υπό πλειάδος Ιερέων, στον Ι. Ναό Αγών Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άσσου, την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Αγλαΐας Κοΐνη, μητρός του Αιδεσ. Σταυροφόρου – Οικονόμου π. Αναστασίου Κοΐνη, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  ανέλυσε το Δοξαστικό...
31 Μαρτίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 16:45

Ξυλόκαστρο: Η Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Αγλαΐας, μητέρας του του π. Αναστασίου Κοΐνη

Διαδώστε:
Ξυλόκαστρο: Η Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Αγλαΐας, μητέρας του του π. Αναστασίου Κοΐνη

Σήμερα Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε πλαισιούμενος υπό πλειάδος Ιερέων, στον Ι. Ναό Αγών Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άσσου, την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Αγλαΐας Κοΐνη, μητρός του Αιδεσ. Σταυροφόρου – Οικονόμου π. Αναστασίου Κοΐνη, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  ανέλυσε το Δοξαστικό εκ των Νεκρωσίμων ιδιομέλων «Ὁ θάνατός σου, Κύριε, ἀθανασίας γέγονε πρόξενος…» επισημαίνοντας ότι, ο θάνατος του Θεανθρώπου έγινε η αιτία και η αφορμή της αθανασίας και την αναστάσεως όλων των ανθρώπων. Αν ο Χριστός δεν Σαρκωνόταν, δεν είχε υποστεί τα φρικτά Πάθη και δεν είχε Αναστηθεί δεν θα άνοιγαν οι Πύλες του Παραδείσου και άρα θα ήμασταν όλοι υπό το κράτος του θανάτου, της φθοράς και του Διαβόλου.

Ο Κύριος επέλεξε αυτή την καθοδική πορεία από τον ουρανό στην γη, την πορεία της Άκρας Ταπεινώσεως για να προκαλέσει την αθανασία μας και να χαρίσει την Ζωή την αιώνιον. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σημασία της μητέρας στην ζωή των ανθρώπων αφού αυτή είναι που μεγαλώνει, γαλακτοτροφεί και γαλουχεί τα παιδία της και τα οδηγεί στον Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η ψυχή της μακαριστής Ιερομήτορος Αγλαΐας να βρει ανάπαυση στην Βασιλεία των Ουρανών και η Παναγία μας να παρηγορεί τον Ιερέα υιό της, τον σύζυγο της, τα παιδιά και τα εγγόνια της!
Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων