26/12/2023 26/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους πιστούς ερμηνεύοντας το Αποστολικό και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα. Σήμερα (σ.σ. Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως) η Εκκλησία προβάλει τους Προπάτορες του Χριστού, μέσα από τις γενεές,...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:55

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Κόρινθο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους πιστούς ερμηνεύοντας το Αποστολικό και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα.

Σήμερα (σ.σ. Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως) η Εκκλησία προβάλει τους Προπάτορες του Χριστού, μέσα από τις γενεές, προκειμένου να μας δείξει αφενός την ανθρώπινη φύση του Χριστού και αφετέρου πως ο τέλειος Θεός «ντύθηκε» τον τέλειο άνθρωπο για να σώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οι Προπάτορες υπέστησαν μεγάλες ταλαιπωρίες και κακουχίες και περίμεναν καρτερικά την σωτηρία παραμένοντας πιστοί στον Θεό, παρά το γεγονός ότι δεν απήλαυσαν τις επαγγελίες Του.

Αυτό συνέβη γιατί ο Θεός επέλεξε να μην απολαύσουν μόνο εκείνοι την σωτηρία αλλά όλες οι γενναιές των ανθρώπων και όλοι μαζί να βιώσουν την χαρά της αιωνιότητας και της αναστάσεως μαζί Του.

Ολοκληρώνοντας προσκάλεσε όλους τους Πιστούς να έλθουν το βράδυ, στην προγραμματισμένη αγρυπνία για τα Χριστούγεννα, να εορτάσουμε όλοι μαζί το γεγονός ότι ο Θεός δεν μας ξεχνά αλλά μας έστειλε τον Εμμανουήλ να είναι μαζί μας, ώστε «ἵνα μὴ χωρὶς (Αυτόν και των υπολύπων) τελειωθῶσι» (Εβρ. Ια’, 40).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων