30/04/2019 30/04/2019 Την Τρίτη της Διακαινησίμου εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή στο Λουτράκι. Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονυσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας...
30 Απριλίου, 2019 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2019 - 23:08

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εόρτασε η Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου

Διαδώστε:
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εόρτασε η Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου

Την Τρίτη της Διακαινησίμου εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή στο Λουτράκι.

Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονυσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο και από τους συνοδούς του Ιερείς και Διακόνους.

Στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς και την Ι. Αδελφότητα ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου μας,που λύτρωσε την ανθρωπότητα από τον θάνατο Τόνισε δε ότι, απόδειξη της Αναστάσεως του Κυρίου είναι τα άφθαρτα Ι. Λείψανα των Αγίων μας και δη αυτό του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή, στην Ι. Αδελφότητα καθώς και στους ευσεβείς προσκυνητές να καταστούν φωτόμορφα τέκνα του Θεού, που με την παρουσία τους θα κηρύττουν την Ανάσταση.

 

 

 

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, ο οποίος και προεξήρχε, και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.

 

 

 

 

 

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Όσιο Πατάπιο, στην εύρεση του Ι. Λειψάνου του, που σήμερα εορτάζουμε, αλλά και στην βιωτή του τονίζοντας ότι, ανάλαβε στους ώμους του τον «σταυρό» του και πορεύθηκε στην ζωή του με αυτόν, σύμφωνα με την Κυριακή προτροπή• «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν,…». Η ανάβαση των προσκυνητών στα Γεράνεια όρη κατ᾿ αυτή την ημέρα και όχι μόνο είναι μια αφορμή πνευματικού ανεφοδιασμού, καθώς ο Όσιος Πατάπιος διδάσκει τον κάθε προσκυνητή να εναγκαλίζεται τον Σταυρό του Κυρίου μας και ανάλογα με την ιδιότητα του ο καθένας να πορεύεταιστην ζωή του.

 

 

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον άγιο Κεγχρεών για τους διδακτικούς του λόγους, καθώς επίσης τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Διευθυντή του κ. Αλέξανδρο Κατσιάραγια την ζωντανή αναμετάδοση των Ι. Ακολουθιών από τη Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου Γερανείων Όρεων, ενώ παράλληλαευχήθηκε σε όλους τους συμπροσευχόμενους, Κληρικούς και λαϊκούς και τις Μοναχές από άλλες Μονές της Ι. Μητροπόλεως μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις,το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ψυχές τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων