03/08/2020 03/08/2020 Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καίσαρι Κορινθίας λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020. Στον λόγο του ο άγιος Κεγχρεών ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, που αναφέρεται στον χορτασμό των πεντακισχιλίων ανδρών παραλληλίζοντας αυτό το μεγάλο θαύμα με την Θ. Ευχαριστία. Ο Κύριος δίδει εντολή οικονομίας, λέγοντας...
03 Αυγούστου, 2020 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 13:54

Με τη Θεία Κοινωνία ο ίδιος ο Χριστός μας θρέφει και μας χορταίνει

Διαδώστε:
Με τη Θεία Κοινωνία ο ίδιος ο Χριστός μας θρέφει και μας χορταίνει

Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καίσαρι Κορινθίας λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020. Στον λόγο του ο άγιος Κεγχρεών ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, που αναφέρεται στον χορτασμό των πεντακισχιλίων ανδρών παραλληλίζοντας αυτό το μεγάλο θαύμα με την Θ. Ευχαριστία. Ο Κύριος δίδει εντολή οικονομίας, λέγοντας στους Μαθητές Του να μαζέψουν τα περισσεύματα και όχι να τα πετάξουν και με αυτόν τον τρόπο μας διδάσκει να εργαζόμαστε για τον «επιούσιο άρτο», αλλά ταυτόχρονα να μην σπαταλάμε άδικα τους κόπους μας και με σύνεση και φρόνηση ότι περισσεύει από εμάς να το χρησιμοποιούμε για ν’ ανακουφίζουμε τους συνανθρώπους μας, που δυσκολεύονται για τα προς το ζην.
Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου της Κορίνθου για καλή πανήγυρη και καλό Δεκαπενταύγουστο, ευχήθηκε όπως η Παναγία Θεοτόκος να πρεσβεύει στον Σωτήρα Χριστό χαρίζοντας υγεία, μακροημέρευση και μετάνοια!

Την ίδια ώρα, στην Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου λειτούργησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, τόνισε ότι στην Θεία Λειτουργία μέχρι και την στιγμή της ανάγνωσης του Ι. Ευαγγελίου ακούγονται το κήρυγμα του Χριστού και των Αποστόλων, ενώ μετά ο ίδιος ο Χριστός τρέφει και χορταίνει την ψυχή των πιστών με το Σώμα και το Αίμα Του, καθιστώντας αυτούς που κοινωνούν Χριστοφόρους, δίδοντας τους την δύναμη να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής!

Το απόγευμα της Κυριακής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στην πρώτη Παράκληση στον Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, «Παναγία Γιάτρισσα» Λουτρακίου, όπου και μίλησε στους ευσεβείς Χριστιανούς για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, επισημαίνοντας ότι οι μεσιτείες Της είναι ικανές να επιφέρουν την σωτηρία μας, καθώς ο Χριστός δεν παραβλέπει τις δεήσεις της Μητρός Του. Παράλληλα, προέτρεψε τους Πιστούς να προετοιμαστούν κατάλληλα ασκούμενοι τόσο στην νηστεία όσο και στην μετάνοια, ώστε ευλαβώς να πανηγυρίσουν κι εφέτος την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου!

Ο άγιος Ιεροκήρυξ Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τέλεσε την Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως στην Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, όπου και μίλησε στους παριστάμενους Πιστούς παρομοιάζοντας την Παναγία μας με μια απέραντη αγκαλιά, που χωρά κάθε άνθρωπο, που προστρέχει σ’ Αυτή! Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα ο π. Άνθιμος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων