28/04/2021 28/04/2021 Ακολουθία του Νυμφίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο  Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χθες το βράδυ της Μ. Τρίτης, 27 Απριλίου 2021, προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης, πριν οι Ιεροψάλτες ψάλλουν το γνωστό σε όλους τροπάριο «της Κασσιανής»,...
28 Απριλίου, 2021 - 15:37

Μεγάλη Τρίτη στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Μεγάλη Τρίτη στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Ακολουθία του Νυμφίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο 

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χθες το βράδυ της Μ. Τρίτης, 27 Απριλίου 2021, προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης, πριν οι Ιεροψάλτες ψάλλουν το γνωστό σε όλους τροπάριο «της Κασσιανής», ερμήνευσε νοηματικά και θεολογικά το ποίημα, ώστε όλοι να μπορούν να το καταλάβουν και να εφαρμόσουν αυτά που περιλαμβάνει. Τόνισε δε την μοναδικότητα και την ιδιαίτερη ομορφιά του μηνύματος, καθώς μια πόρνη γίνεται παράδειγμα μετανοίας και πρότυπο για όλους τους ανθρώπους και κυρίως για τους Χριστιανούς. Η Εκκλησία μας προβάλει τον Νυμφίο Χριστό, ο οποίος από την στιγμή που κατήλθε στην γη είναι πάντοτε έτοιμος να θυσιαστεί και να εξαγοράσει με το άχραντο Αίμα Του τις αμαρτίες μας γενόμενος ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Ο Χριστός με την απλότητα και τις πράξεις Του καλεί τους Χριστιανούς να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, υποσχόμενη την επουράνιο Βασιλεία, με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή μετάνοια και την εν Χριστώ βιωτή. Η μετάνοια της πόρνης γυναικός καταδεικνύει την δυνατότητα όλων για σωτηρία, αρκεί να προηγηθεί η προσφορά των αμαρτιών μας στον Χριστό. Κατέληξε δε την ομιλία του ευχόμενος προς όλους, μέσω της ειλικρινούς τους μετανοίας, να βιώσουν εν πληρότητι τα περιγραφόμενα στο πάντοτε επίκαιρο τροπάριο «της Κασσιανής»!

Ακολουθία του Νυμφίου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε χθες Μ. Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κόρινθο.
Ο άγιος Κεγχρεών ομίλησε προς τους Πιστούς αναφερόμενος στα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν κατά αυτή την ημέρα, δηλαδή την μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας, που άλειψε με μύρο τα πόδια του Χριστού, το συνέδριο των ανόμων Ιουδαίων, που συνήλθε για να αποφασίσει περί της καταδίκης του Χριστού και την προδοσία του Ιούδα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι, η Εκκλησία προβάλει την πόρνη ως διδάσκαλο μετανοίας και προσφοράς. Οφείλουν οι Πιστοί να προσφέρουν στον Θεό ότι καλύτερο, ότι πολυτιμότερο και ότι αγιότερο διαθέτει ο κάθε ένας, είτε αυτό είναι υλικό είτε πνευματικό. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και προέτρεψε τους Πιστούς να προσεύχονται, ώστε ο Θεός να τους λυτρώσει από τις κακές διαθέσεις και να τους χαρίσει την μετάνοια της πόρνης!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων