18/02/2020 18/02/2020 Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο η καθιερωμένη Κατηχητική Σύναξη πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με το γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένη του Μητροπολίτη Κορίνθου ήταν η Παιδίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαργαρίτα Μπίτση–Παπαφωτίου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Μητέρα, η...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 16:58

«Μητέρα, η έξυπνη καρδιά»

Διαδώστε:
«Μητέρα, η έξυπνη καρδιά»

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο η καθιερωμένη Κατηχητική Σύναξη πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με το γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».

Προσκεκλημένη του Μητροπολίτη Κορίνθου ήταν η Παιδίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαργαρίτα Μπίτση–Παπαφωτίου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Μητέρα, η έξυπνη καρδιά».

 

 

Η κ. Μπίτση -Παπαφωτίου ξεκίνησε την ομιλία της προβάλλοντας, ως το απόλυτο πρότυπο μητέρας, φυσικά,την Παναγία μας.

Επεξήγησε ότι η ταπείνωση και η αυτοπροσφορά της γυναίκας – μητέρας εδράζεται στον ψυχισμό και στον βιολογικό εξοπλισμό της σε επίπεδο ορμονών και νευροδιαβιβαστών, που αποτελούν δώρα του δωρεοδότη Δημιουργού μας.

 

Η «έξυπνη καρδιά» της μάνας έχει την χάρη της εγρήγορσης, της γενναιοδωρίαςτης προσφοράς και της θυσίας.Κρατά στα χέρια της τη ζωή και ανατρέφει Θεοδόχους ανθρώπους.Το παντοδύναμο χάδι της και η αγκαλιά της διεισδύουν στο γονιδίωμα μας,με «μηχανισμούς επιγενετικής», όπως αποκαλύπτει η σύγχρονη έρευνα και προσφέρει ευρυχωρία,ασφάλεια, έμπνευση και μακροημέρευση.Τέλος, η «ευχή» της δρα ευεργετικά στη ζωή του παιδιού από την εμβρυακή ήδη ηλικία.

 

 

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συνεχάρη με θερμούς λόγους την Παιδίατρο κ. Μαργαρίτα Μπίτση – Παπαφωτίου για την θαυμάσια όσο και πρωτοποριακή ομιλία της. Κλείνοντας την πνευματική αυτή σύναξη επεσήμανε ότι μόνο οι λέξεις«μητέρα» και «μάνα» αρκούν για να μας βάλουν στο δρόμο της ζωής,γι’αυτό η αναφορά τους αποτελεί τιμή σεόλες εκείνες τις μητέρες που δια βίου καταθέτουν σώμα και ψυχή στο έργο της Δημιουργίας και της Κοινωνίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων