17/06/2019 17/06/2019 Στις  16 Ιουνίου 2019, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου τελέσθηκε πανηγυρική δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος και προεξήρχε και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:...
17 Ιουνίου, 2019 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2019 - 13:38

Μητρ.Διονύσιος: «Tο Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές των Χριστιανών και να τους αγιάζει»

Διαδώστε:
Μητρ.Διονύσιος: «Tο Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές των Χριστιανών και να τους αγιάζει»

Στις  16 Ιουνίου 2019, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου τελέσθηκε πανηγυρική δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος και προεξήρχε και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και εξήγησε τους λόγους που οι Πατέρες της Εκκλησίας μας θέσπισαν μετά την Θ. Λειτουργία να τελείτε ο Μέγας Εσπερινός, ο οποίος είναι ένας «ύμνος» για το Άγιο Πνεύμα, που γεμίζει τις ψυχές των πιστών από αγαλλίαση και ευφροσύνη. Συν τοις άλλοις, ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές των Χριστιανών και να τους αγιάζει.  

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε, κατά την Εκκλησιαστική τάξη, ο εσπερινός της Γονυκλισίας, στον οποίον προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων