16/09/2019 16/09/2019 Πανηγυρικά εορτάσθηκε  η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά  Μητρόπολή Κορίνθου. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Tην παραμονή της εορτής το εσπέρας, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, απουσιάζοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στην Κύπρο, τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχαστήριο του Τιμίου...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2019 - 16:01

Επισκ.Κεγχρεών: “O Τίμιος Σταυρός είναι η παντοτεινή παρηγοριά των Χριστιανών”

Διαδώστε:
Επισκ.Κεγχρεών: “O Τίμιος Σταυρός είναι η παντοτεινή παρηγοριά των Χριστιανών”

Πανηγυρικά εορτάσθηκε  η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά  Μητρόπολή Κορίνθου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Tην παραμονή της εορτής το εσπέρας, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, απουσιάζοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στην Κύπρο, τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχαστήριο του Τιμίου Σταυρού Μαψού, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, μεταφέρων συνάμα τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας τόσο στους ευλαβείς προσκυνητές όσο και στην ευάριθμη Αδελφότητα του Ι. Ησυχαστηρίου, της οποίας οι χοροί των Ιεροψαλτικών αναλογίων εύφραναν εξόχως τους προσευχομένους πιστούς.

Την επομένη το πρωί, 14 Σεπτεμβρίου 2019, ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Τρικάλων και ετέλεσε τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία, ομίλησε δε στους ευσεβείς προσκυνητές, που κατέκλυσαν τους χώρους της Ι. Μονής, αναφερόμενος στο Ιερώτερο σύμβολο της Πίστεώς μας, τον Τίμιο Σταυρό ως όργανο σωτηρίας, ως σύμβολο αυταπαρνήσως και σύμβολο του πόνου, το οποίο οι πονεμένοι Χριστιανοί φέρουν μαζί τους παντοτεινή παρηγοριά τους και θάρρος στις απογοητεύσεις της ζωής τους, αλλά και ως πλούτο αδαπάνητο, που ο Χριστός με την θυσία Του επ᾿ αυτού έχει θέσει σε εφαρμογή, δηλαδή, τους δεσμούς της αγίας αγάπης, που συνδέουν όσους συναντώται ως Μαθητές κάτω από τον Σταυρό Του.

Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του μεταφέροντας ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στην Αδελφότητα της Ι. Μονής και στους παριστάμενους πιστούς.
Μετά το πέρας των Λατρευτικών συνάξεων παρετέθη στους προσκυνητές και από τις δύο Αδελφότητες εορτάσιμος νηστήσιμη τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων