24/08/2021 24/08/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή 22 Αυγούστου, όπου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αδικοχαμένης Φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης ερμήνευσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής, απόσπασμα από την Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας ότι, «Θεοῦ γάρ ἐσμεν...
24 Αυγούστου, 2021 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 14:56

Μητρόπολη Κορίνθου: Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κορίνθου: Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή 22 Αυγούστου, όπου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αδικοχαμένης Φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης ερμήνευσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής, απόσπασμα από την Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας ότι, «Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί· Θεοῦ γεώργιον, Θεοῦ οἰκοδομή ἐστε» (Α΄ Κορ. γ΄, 9).

«Εμείς δηλαδή, είμεθα συνεργάτες στο έργο του Θεού, που καλλιεργεί και οικοδομεί τις ψυχές των πιστών. Έχοντας κατά νου αυτό, που ο Άγιος Παύλος γράφει στους προπάτορες μας, οφείλουμε ότι πράττουμε να το κάνουμε με φόβο Θεού και πάντοτε να «οικοδομούμε» κάθε τι υλικό και πνευματικό, πάνω στο ασάλευτο θεμέλιο της Πίστεώς μας, τον Σωτήρα μας Χριστό».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε με παρηγορητικούς λόγους προς την οικογένεια και τους γονείς της αδικοχαμένης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου ενώ προσέφερε στην οικογένεια μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ως και το βιβλίο με τις Δύο προς Κορινθίους Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος είχε για μια ακόμα φορά κατ᾿ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση με τους γονείς και τους συγγενείς της μακαριστής Γαρυφαλλιάς.

Να ανεφερθεί ότι η άτυχη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο από τον σύντροφό της. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο καθ’ ομολογίαν 30χρονος δολοφόνος ξυλοκόπησε άγρια την 26χρονη Γαρυφαλλιά και στη συνέχεια την πέταξε στη θάλασσα, ενώ ήταν ακόμη ζωντανή.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων