10/02/2022 10/02/2022 Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος λειτούργησε σήμερα Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τιμώντας την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Πέτρος Καγιούλης και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Γεράσιμος Λάμπος. Στο κήρυγμα του ο...
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 16:16

Μητροπολίτης Κορίνθου: «Ο Άγιος Χαράλαμπος λύτρωσε την Πατρίδα από λοιμικές νόσους»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κορίνθου: «Ο Άγιος Χαράλαμπος λύτρωσε την Πατρίδα από λοιμικές νόσους»

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος λειτούργησε σήμερα Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τιμώντας την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Πέτρος Καγιούλης και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Γεράσιμος Λάμπος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και στα φρικτά βασανιστήρια, που υπεβλήθη ο γηραιός Άγιος Χαράλαμπος, υπομένοντάς τα με μεγάλη καρτερικότητα και πίστη. Είχε αξιωθεί από τον Θεό να επιτελεί θαύματα, φανερώνοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου: «Ἐπὶ ἀρρώστους χεῖρας ἐπιθήσουσι, καὶ καλῶς ἕξουσιν.» (Μάρκ. ιστ΄, 18). Ωστόσο, οφείλουμε να τιμούμε και να σεβόμαστε τον Άγιο Χαράλαμπο, καθώς λύτρωσε πάμπολλες φορές τους Χριστιανούς του κόσμου και την Πατρίδα μας από τις λοιμικές νόσους της χολέρας, της πανώλης και γενικότερα τις πανδημίες. Ιδιαιτέρως σήμερα που διερχόμαστε αυτή την δύσκολη περίοδο με την πανδημία να έχει μπει στην ζωή μας δυσκολεύοντας ακόμα και τους επιστήμονες να την κατανικήσουν, είναι μια ευκαιρία να προσευχηθούμε θερμά προς τον Κύριο και στον Άγιο Χαράλαμπο για να έλθει η σωτηρία, ώστε, σύμφωνα και με τ’ όνομα του Άγιου «Χαρά – λαμπος» να έλθει και πάλι η χαρά και να λάμψει το Φως του Χριστού στην ζωή μας!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων