06/09/2021 06/09/2021 Στον Σολομό Κορινθίας και στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρευρέθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, όπου προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τέλεσε τα Ιερά Μνημόσυνα των κατά σάρκα αδελφών Γεωργίου και Πέτρου Τσουλουχά, οι οποίοι υπήρξαν ενεργά μέλη της τοπικής Εκκλησίας. Στο κήρυγμά...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 16:25

Μητροπολίτης Κορίνθου: “Ο Απόστολος Παύλος κατέληξε να είναι ο μεγαλύτερος Χριστοκήρυκας”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κορίνθου: “Ο Απόστολος Παύλος κατέληξε να είναι ο μεγαλύτερος Χριστοκήρυκας”

Στον Σολομό Κορινθίας και στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρευρέθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, όπου προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τέλεσε τα Ιερά Μνημόσυνα των κατά σάρκα αδελφών Γεωργίου και Πέτρου Τσουλουχά, οι οποίοι υπήρξαν ενεργά μέλη της τοπικής Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ερμηνεύοντας το Αποστολικό ανάγνωσμα, επεσήμανε ότι:

“ο Απ. Παύλος, παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρξε πολέμιος του Χριστιανισμού, αργότερα αφού κλήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο από τον ίδιο τον Χριστό κατέληξε να είναι ο μεγαλύτερος Χριστοκήρυκας, που δίδαξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στα πέρατα του κόσμου. Ο Απόστολος καυχάται ότι «ἡ γὰρσφραγὶςτῆςἐμῆςἀποστολῆςὑμεῖςἐστεἐνΚυρίῳ» (Α Κορ. Θ΄,2), δηλαδή, η απόδειξη και η επίσημη σφραγίδα του Αποστολικού μου αξιώματος και έργου είστε εσείς, απευθυνόμενος προς τους Κορινθίους, καθώς εδώ στην Κόρινθο παρέμεινε συνολικά περίπου τρία χρόνια και με την διδαχή Του ανέδειξε την Κόρινθο σε «φάρο» για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Ο πνευματικός μας πατέρας επομένως, ο Απόστολος Παύλος, μας δίδαξε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως Χριστιανοί, γιατί τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται φαινόμενα απειθαρχίας και απαξίας με αιρετικές και σχισματικές πρακτικές που σκοπό έχουν να διασπάσουν την Εκκλησία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο, αφού όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αυτή η πρακτική δεν ξεπλένεται ούτε με μαρτυρικό αίμα. Υπάρχουν άνθρωποι που με θρασύτητα προσπαθούν να αποκόψουν τον Ποιμένα από το Ποίμνιο, ξεχνώντας τα λόγια του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου ότι, Εκκλησία άνευ Επισκόπου δεν μπορεί να σταθεί αλλά και παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει σωτηρία εκτός της Εκκλησίας, γιατί το πρόβατο που θα βγει έξω από την μάνδρα ή «του χαμού ή του λύκου είναι».

Αυτή την περίοδο, υπάρχει μεγάλη συσσώρευση πόνου στην κοινωνία μας και η Εκκλησία προσπαθεί και αγωνίζεται να διατηρηθούν σώοι, δηλαδή, ολόκληροι και πνευματικά και σωματικά, όλοι οι Χριστιανοί και καθώς ψάλλουμε «Ἀπότῶνπολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖτόσῶμα, ἀσθενεῖ μου καί ἡ ψυχή», αλλά και ενθυμούμενοι τα θαύματα του Κυρίου που έλεγε «ἀφέωνταί σοι αἱἁμαρτίαι» και «πορεύουκαὶ … μηκέτιἁμάρτανε», είναι καιρός μετανοίας και οφείλουμε να μην ξεχνάμε που ανήκουμε, ότι είμαστε τέκνα του Απ. Παύλου και ότι «ἡ γὰρσφραγὶςτῆςἐμῆςἀποστολῆςὑμεῖςἐστεἐνΚυρίῳ»!”

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των Γεωργίου Τσουλουχά, πενθερού του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού και Καθεδρικού Ιερού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Ιωάννη Λιούντρη, ως και του κατά σάρκα αδελφού του Πέτρου Τσουλουχά, ευχόμενος όπως ο Κύριος τους χαρίσει την αιώνια μακαριότητα και παρηγορία στην οικογένεια και στους οικείους τους!

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος του τέκνου των Γεωργίου και Σαβίνας Μαχαίρα, όπου ανάδοχος παρέστη ο Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεώς, κ. Ευάγγελος Παπαΐωάννου με την κόρη του Χριστίνα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ιερό Μυστήριο τονίζοντας ότι στην Εκκλησία τα τελούμενα έχουν άμεση συνάφεια με τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού για αυτό και η τριπλή κατάδυση στην Κολυμβήθρα συμβολίζει την Τριήμερο Ταφή του Κυρίου και την νέα ζωή, που ανέτειλε δια της Αναστάσεως Του. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε για την νεοφώτιστη να είναι «καλή Χριστιανή», άνθρωπος της αγάπης, της θυσίας και της προσφοράς!

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων