01/03/2022 01/03/2022 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε χθες Κυριακή της Αποκρέω, 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στις Κυριακές του κατανυκτικού Τριωδίου επισημαίνοντας ότι η 1η μας διδάσκει την ταπείνωση και...
01 Μαρτίου, 2022 - 15:08

Μητροπολίτης Κορίνθου: «Ο πλούτος της Βασιλείας είναι η ζωή κοντά στον Θεό»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κορίνθου: «Ο πλούτος της Βασιλείας είναι η ζωή κοντά στον Θεό»

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε χθες Κυριακή της Αποκρέω, 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στις Κυριακές του κατανυκτικού Τριωδίου επισημαίνοντας ότι η 1η μας διδάσκει την ταπείνωση και την προσευχή, η 2η την ειλικρινή μετάνοια και την επιστροφή των ασώτων υιών στην στοργική αγκαλιά του Θεού Πατέρα, ενώ η σημερινή 3η Κυριακή μας διδάσκει τον σκοπό της ζωής μας, που δεν είναι άλλος από την μέλλουσα ζωή. Ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή, που αναφέρεται στην τελική κρίση των ανθρώπων, όταν έλθει ο Χριστός με ολόκληρη την Δόξα Του, κατά την Δευτέρα παρουσία Του για να κρίνει την ανθρωπότητα, διευκρίνισε ότι η Βασιλεία του Χριστού δεν έχει καμία σχέση με τα βασίλεια των ανθρώπων, καθώς η Βασιλεία του Χριστού είναι πνευματική, αιώνια ζωή, ανάσταση και αθανασία. Ο πλούτος αυτής της Βασιλείας είναι η ζωή κοντά στον Θεό και η απόλαυση της παρουσίας Του.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννη Βαρέλη, ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων