03/03/2020 03/03/2020 Στον προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγ. Φανουρίου Λουτρακίου λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής, 1η Μαρτίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος όπου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της Βασιλικής Σταμούλη. Τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου πλαισίωσαν οι Αιδεσ. Πρωτ/ροιπ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Πέτρος Καγιούλης, Εφημέριος του Ι. Ναού, και ο Διάκονος π....
03 Μαρτίου, 2020 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 12:14

“Να κρατήσουμε τον νου μακριά από τις προσβολές των λογισμών”

Διαδώστε:
“Να κρατήσουμε τον νου μακριά από τις προσβολές των λογισμών”

Στον προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγ. Φανουρίου Λουτρακίου λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής, 1η Μαρτίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος όπου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της Βασιλικής Σταμούλη.
Τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου πλαισίωσαν οι Αιδεσ. Πρωτ/ροιπ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Πέτρος Καγιούλης, Εφημέριος του Ι. Ναού, και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης.


Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς ο άγιος Κεγχρεών ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί εισέρχονται στο στάδιο των αρετών, αγωνιζόμενοι να κρατήσουν τον νου τους μακριά από τις προσβολές των λογισμών και το σώμα τους μακριά από την αμαρτία, προκειμένου να βιώσουν τα Άγια Πάθη και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας με τον πλέον πνευματικό τρόπο.Αναφέρθηκε δε και στους Πρωτόπλαστους, οι οποίοι παρενέβησαν την εντολή του Θεού για νηστεία, με αποτέλεσμα την εξορία τους από τον Παράδεισο, τονίζοντας ότι η νηστεία θα μας οδηγήσει κοντά στον Χριστό.
Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ευχήθηκε όλοι να έχουν προσανατολισμένο τον νου τους στην Βασιλεία των ουρανών και να αγωνίζονται με ταπεινή διάθεση!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων