15/04/2019 15/04/2019 Το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ετέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου. Τον Θείο λόγο, εκήρυξε ο Νομικός σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ποιητικό πλούτο της Εκκλησίας και...
15 Απριλίου, 2019 - 14:31

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Κόρινθο

Το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ετέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.

Τον Θείο λόγο, εκήρυξε ο Νομικός σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ποιητικό πλούτο της Εκκλησίας και του Έθνους μας, ξεχωρίζοντας μέσα από αυτόν τον πλούτο τον Ακάθιστο Ύμνο που είναι αφιερωμένος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Υπέρμαχου Στρατηγού», και στην παρουσία Της στους αγώνες του Έθνους μας ενάντια στους αλλοθρήσκους και όχι μόνο.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την απόλυση της Ι. Ακολουθίας απευθυνόμενος στους πιστούς τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες από την Ι. Μητρόπολή μας Λατρευτικές – Εκκλησιαστικές Συνάξεις της Μ. Εβδομάδος και της Διακαινησίμου Εβδομάδος, οι οποίες αποτελούν οάσεις πνευματικής ανυψώσεως, ηρεμίας και γαλήνης και φαντάζουν ως το μοναδικό αντίδοτο στα προβλήματα της εποχής μας.

Ο ΘΕΟΦ. ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου η Ι. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός της παρεμβάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου για την λύση της πολιορκίας της Κωνσταντινουπόλεως από τους Πέρσες και τους Σκύθες και στην εν συνεχεία ευχαριστήρια παννυχίδα των κατοίκων της «ανάσσης των πόλεων» στον Ι. Ναό των Βλαχερνών και με αφορμή αυτό το συγκεκριμένο γεγονός ανέπτυξε τον εκ του πρώτου Οίκου στίχο: «Χαίρε δι’ ης η χαρά εκλάμψει». Ολοκληρώνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε, με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, η Παναγία μας να σκεπάζει τον κόσμο άπαντα, το Γένος μας, την Πατρίδα μας, δίδοντας αναφαίρετη χαρά στις καρδιές όλων των Πιστών. Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο προσφώνησε κατάλληλα ο Εφημέριος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξυλοκάστρου και Τρικάλων Αιδεσ. Πρωτ. π. Αναστάσιος Κουτσούρης και αντιφωνών ευχαρίστησε ο άγιος Κεγχρεων, επίσης τέλεσε Νεκρώσιμον Τρισάγιον στον τάφο του μακαριστού κτίτορος και πρώην Εφημερίου του Ι. Ναού π. Νίκωνος Κοτσόβολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων