03/04/2023 03/04/2023 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Μαρτίου 2023. Τον Θείο λόγο κήρυξε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, αναλύοντας την Ιερά Ακολουθία των...
03 Απριλίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 15:48

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Μαρτίου 2023.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, αναλύοντας την Ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών, στην οποία υπάρχει έντονο το συναίσθημα του θαυμασμού, του δέους και της έκπληξης που προέρχονται από την ανθρώπινη αδυναμία να προσεγγίσει όλες τις αλήθειες που περιγράφονται στους Χαιρετισμούς. Ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό για να θαυμάζει τα μεγαλεία Του, να Τον δοξολογεί, να μετέχει στην ζωή Του και να γίνει κοινωνός της Θείας Φύσεως και όχι γιατί Εκείνος έχει την ανάγκη της ανθρώπινης ευγνωμοσύνης. Σ’ αυτές τις Ακολουθίες δεν ευχαριστούμε την Παναγία μόνο γιατί κάποτε έσωσε την Κωνσταντινούπολη αλλά γιατί με την ζωή και το παράδειγμά Της μας έδωσε ένα σκοπό ζωής, ένα νόημα και μία ουσία, γιατί μας γλίτωσε από την άνοια και την έλλειψη ενδιαφέροντος και μας έδωσε την αθανασία. Με τους Χαιρετισμούς ευχαριστούμε την Θεοτόκο μ’ όλες μας τις αισθήσεις και μ’ όλα μας τα συναισθήματα.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Θωμαΐδης, παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο να δεηθεί, ώστε αυτή η ευγνωμοσύνη μας να μην είναι επετειακή, να μην είναι μία ευλαβής συνήθεια, να μην μένει στα λόγια, αλλά να γίνεται ζωή που θα ευχαριστεί την Θεοτόκο για όλα όσα μας χάρισε.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την απόλυση της Ιεράς Ακολουθίας απευθυνόμενος στους πιστούς τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη από την Ιερά Μητρόπολή μας πασχαλινή μουσικό-πνευματική Εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 ώρα 18:30 με ομιλητή τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο και θέμα: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» και απόδοση ύμνων από την Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» και την Παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμαστούν καταλλήλως, ώστε να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων