31/10/2022 31/10/2022 Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο υπό του νεοεκλεγέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου, του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολης αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ»....
31 Οκτωβρίου, 2022 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 16:05

Ο εορτασμός της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής Επετείου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής Επετείου στην Κόρινθο

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο υπό του νεοεκλεγέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου, του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολης αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ».

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, την 28ηΟκτωβρίου, ο σεπτός Ποιμενάρχης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους ισχυρούς της γης, που δεν μπορούν ακόμα και σήμερα ή δεν θέλουν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο Προφητάναξ Δαυίδ νικά τον Γολιάθ, ο Άγιος Νέστορας νικά τον Λυαίο, ο κάθε «μικρός» με την εδραιωμένη και βαθιά Πίστη του τον «μεγάλο» και ισχυρό. Από τα βάθη της Ιστορίας κάποιοι πάντοτε είχαν την αντίληψη ότι αποκτώντας υλικές δυνάμεις, όπλα και χρήματα μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Όμως το «πύρωμα της καρδιάς» και η Πίστη προς τον Θεό, την Παναγία Μητέρα του Χριστού και τους Αγίους, γιγαντώνουν τα Χριστιανικά ιδανικά και τις αρχές μεταβάλλοντάς τα σε «υπερδυνάμεις», που ξεπερνούν τις δυνάμεις των ισχυρών. Αυτό θυμόμαστε σήμερα και τιμούμε την Παναγία μας, αφού εκ του αποτελέσματος γνωρίζουμε ότι χωρίς την βοήθειά Της δεν θα τα είχαμε καταφέρει ούτε στο Αλβανικό Έπος, ούτε στην Κατοχή, ούτε ποτέ άλλοτε.

Στην συνέχεια, παρουσίασε στο ευσεβές Εκκλησίασμα τον νέο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο, με τον οποίο συνδέεται μαζί του από την πρώτη νεότητά τους, καθώς και οι δύο ξεκίνησαν την πορεία τους στην διακονία της Εκκλησίας σχεδόν ταυτόχρονα, στην Μητρόπολη Ηλείας, κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας κυρό Αθανάσιο Βασιλόπουλο, ο οποίος υπήρξε «γέννημα θρέμμα» της Ιερατικής Σχολής Κορίνθου υπό την προστασία και την βοήθεια του αοιδίμου προκατόχου του Μητροπολίτη Κορίνθου και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ και Κληρικός (Μοναχός, Διάκονος, Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης) του μακαριστού Μητροπολίτη Κορινθίας κυρού Προκοπίου (Τζαβάρα).

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Αθανάσιο καλή και αγαθή ποιμαντορία προσφέροντας του, ως ενθύμιο, ένα σετ Αρχιερατικού διαδήματος Εγκολπίου και επιστηθίου Σταυρού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν την επίσημη Δοξολογία, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Κληρικοί της Κορίνθου και παρέστη, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, ο κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός Φρουράς Κορίνθου και Διοικητής της Σχολής Μηχανικού, Ταξίαρχος κ. Χαράλαμπος Ακρίβος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Κορίνθου κ. Χαράλαμπος Τετράδης, ο Λιμενάρχης κ. Παναγιώτης Κοντός, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κορινθίας κ. Βικέντιος Μαρινάκης καθώς και πλήθος πιστών.

Ακόμη, μετά την επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον, στον περίβολο του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Απ. Παύλου, και τις καταθέσεις Στεφάνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας, ο Μητροπολίτης Κορίνθου και οι Ιερείς της Κορίνθου παρακολούθησαν την Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση στα Περιβολάκια Κορίνθου και καμάρωσαν τους μαθητές, τους Εκπροσώπους των Συλλόγων και των Σωματείων και κυρίως του Στρατού για το γενναίο φρόνημα και τους άριστους σχηματισμούς ευλογούντες και ευχόμενοι για την προκοπή της Πατρίδας μας και την ατρόμητη αντιμετώπιση όσων την επιβουλεύονται.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων