11/08/2023 12/08/2023 Στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση, που επακολούθησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Περαχώρα και που ετέλεσε ο εκεί Εφημέριος π. Τσαμπίκος (Παναγιώτης) Πετρόπουλος την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου...
11 Αυγούστου, 2023 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 4:44

Ο Επίσκοπος Κεγχρεών στην Περαχώρα για την Παράκληση προς τη Θεοτόκο

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κεγχρεών στην Περαχώρα για την Παράκληση προς τη Θεοτόκο

Στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση, που επακολούθησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Περαχώρα και που ετέλεσε ο εκεί Εφημέριος π. Τσαμπίκος (Παναγιώτης) Πετρόπουλος την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου αναφέρθηκε σε κάποιες από τις προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παλαιά Διαθήκη και πως η πρόνοια του Θεού ετοίμαζε τον Λαό Του για το μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας, δηλαδή τον ερχομό του Χριστού στην γη και την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Πως ο Ιουδαϊκός Λαός ετίμησε σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας του, που σχετίζονται, ως προς το έργο τους και την προσφορά τους, με το Θεομητορικό Πρόσωπο της Παναγίας μας και πως οφείλουμε εμείς να τιμάμαι ασυγκρίτως περισσότερο την Θεοτόκο Μαρία, γιατί ο ρόλος Της ήταν σπουδαιότερος και η αποστολή Της υψηλότερη αυτών, αφού Αυτή έγινε «χαράς αιτία» προσφέροντας στην οικουμένη ολόκληρη τον Σωτήρα Χριστό.

Όλοι οι Χριστιανοί , ο καθένας με τον τρόπο του και αναλόγως με την πίστη του, τιμάμε την Θεοτόκο και ιδιαίτερα κατ’ αυτήν την μεγάλη Θεομητορική εορτή της κοιμήσεώς Της. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε τι «αρέσει» στην Παναγία μας και τι Την «θλίβει».

Την «πληγώνει» η κάθε αμαρτία μας, οι ακάθαρτοι λογισμοί μας, η χριστιανικά αδιάφορη ζωή μας, η σύζευξη «κόσμων» και δήθεν εκκλησιαστικής ζωής με το να παρασυρώμεθα από τον πάνδημο ευτελισμό, να κυριαρχούν στην ζωή μας προλήψεις και δεισιδαιμονίες, να συγχέουμε την Αλήθεια με τις πλάνες, να μη μελετούμε το Άγιο Ευαγγέλιο, που αν έχουμε τέτοιο σπίτι μας ή θα σκονίζεται στην βιβλιοθήκη μας ή στην καλύτερη περίπτωση θα λιβανίζεται στο εικονοστάσι μας.

Εκείνα που Την ευφραίνουν και ιδιαίτερα την ευχαριστούν είναι η συμμόρφωσή μας προς το Άγιον θέλημα του Κυρίου μας. Ο εκκλησιασμός μας, οι αγαθοεργίες μας προς τους «αδελφούς» του Χριστού, η προετοιμασία μας με την νηστεία, χωρίς να λύουμε αυτή την παραμονή της εορτής Της γιατί πανηγυρίζει το χωριό μας μετά χορών και οργάνων και τα συνεπακόλουθα αυτών, με προσευχή και κυρίως ειλικρινή εξομολόγηση με μετάνοια και συντριβή, ώστε, ει δυνατόν, επαξίως να συμμετάσχουμε στο Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας και να ενωθούμε μετά του Υιού Της και Θεού μας.

Η Παναγία, ως Μάνα μας, γνωρίζει τις ανάγκες μας και δέεται στον Υιό Της γι’ αυτές και για μας, ως Θεομάνα δύναται, μπορεί! Ας Την παρακαλούμε συμπεριφερόμενοι όπως Της «αρέσει» και «αναπαύεται», μη συνεχίσουμε να Την «πληγώνουμε» με ό,τι Την λυπεί για να έχουμε, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, την ευλογία Της και την προστασία Της πάσας τας ημέρας της ζωής μας!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων