06/03/2019 06/03/2019 Τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική παράδοση ως «ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ», αναμένεται να τελέσει ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, την Κυριακή της Τυρινής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως,  στον “Εσπερινό της Συγγνώμης”  λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου...
06 Μαρτίου, 2019 - 14:03

Ο “Εσπερινός της Συγγνώμης” στην Μητρ. Κορίνθου

Διαδώστε:
Ο “Εσπερινός της Συγγνώμης” στην Μητρ. Κορίνθου

Τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική παράδοση ως «ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ», αναμένεται να τελέσει ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, την Κυριακή της Τυρινής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως,  στον “Εσπερινό της Συγγνώμης”  λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου να εισέλθουμε οι Χριστιανοί στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι με τους αδελφούς μας, αλλά και για να προετοιμασθούμε ψυχικά, και να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να εορτάσουμε φιλόθεα και θεάρεστα τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Η Ιερά Μητρόπολη ενημερώνει επίσης, ότι καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελείται ο, από την Εκκλησιαστική τάξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβλεπόμενος, Κατανυκτικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος.
Στους Κατανυκτικούς αυτούς Εσπερινούς,  πλαισιωμένος από τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, προΐσταται ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ο οποίος και ομιλεί επίκαιρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων