24/08/2021 24/08/2021 Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη, 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, όπου είχε κατ᾿ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Μέσα σε θερμό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ....
24 Αυγούστου, 2021 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 16:26

Ο Γουμενίσσης Δημήτριος στη Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Ο Γουμενίσσης Δημήτριος στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη, 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, όπου είχε κατ᾿ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Μέσα σε θερμό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος συζήτησαν θέματα, που άπτονται της σύγχρονης Εκκλησιαστικής επικαιρότητας καθώς και της Τοπικής Εκκλησίας, αφού, ως γνωστόν, ο σεπτός Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος είναι κορινθιακής καταγωγής.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Κορίνθου κ. Διονύσιος προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημήτριο να λαμπρύνει με την παρουσία του την πάνδημη πανήγυρη της γενέτειράς του, την «Παναγία Γιάτρισσα» Λουτρακίου, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, αλλά ο Σεβασμιώτατος, λόγω ανειλημμένων ήδη υποχρεώσεών του, δήλωσε αδυναμία να παραστεί, ωστόσο, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο για την αδελφική πρόσκλησή του και υποσχέθηκε, ότι θα το πράξει στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημήτριο για την φιλάδελφη επίσκεψή του και ευχήθηκε ο Θεός να τον ενδυναμώνει στην πλούσια Αρχιερατική του διακονία και ιδιαιτέρως κατ᾿ αυτήν την περίοδο, που είναι επιφορτισμένος και με τα καθήκοντα του Τοποτηρητού στην χηρεύουσα γείτονά του Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων