10/06/2019 10/06/2019 Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών, κ. Αγάπιος, προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό του πολιούχου της ως άνω Κωμοπόλεως Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του οποίου η ανακομιδή των Ι. Λειψάνων εορτάστηκε. Στον λόγο του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στις πολλές και καλές κατά κόσμο «προϋποθέσεις»,...
10 Ιουνίου, 2019 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 15:18

Ο Κεγχρεών Αγάπιος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Διαδώστε:
Ο Κεγχρεών Αγάπιος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών, κ. Αγάπιος, προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό του πολιούχου της ως άνω Κωμοπόλεως Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του οποίου η ανακομιδή των Ι. Λειψάνων εορτάστηκε.

Στον λόγο του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στις πολλές και καλές κατά κόσμο «προϋποθέσεις», που είχε ο Άγιος για την εξέλιξη της περαιτέρω πορείας της ζωής του και στην ελεύθερη επιλογή του να θεωρήσει όλες αυτές «σκύβαλα», προκειμένου να μην αρνηθεί τον Χριστό και ότι οι πιστοί οφείλουν να μιμηθούν τον βίο του Αγίου και βλέποντας τα μαρτύρια, την καρτερία και την υπομονή, με την οποία αγωνίστηκε, ως το τέλος ο Άγιος, να αναθεωρήσουν «την έκβαση της αναστροφής», και να μιμηθούν την πίστη του.

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων