13/04/2023 13/04/2023 Την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την παράδοση του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας, που ενώνει τους ανθρώπους με τον Θεό και μεταξύ τους. Ο...
13 Απριλίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 18:15

Ο Κορίνθου Διονύσιος για την παράδοση του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας

Διαδώστε:
Ο Κορίνθου Διονύσιος για την παράδοση του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας

Την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την παράδοση του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας, που ενώνει τους ανθρώπους με τον Θεό και μεταξύ τους. Ο Απόστολος Παύλος, προτρέπει τους πιστούς να κοινωνούν προετοιμασμένοι και είναι απαράδεκτο, ως Χριστιανοί, να προσερχόμαστε για να μεταλάβουμε βιαστικοί και ανυπόμονοι, όπως είπε ο Μητροπολίτης. Επομένως, με τάξη, ησυχία και θερμή προσευχή ας προσέλθουμε στο Άγιο Ποτήριο ευχόμενοι να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου, όπως τόνισε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε, εκ μέρους του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου, προσφορά τροφίμων για το «Γεύμα Αγάπης» και ενδυμάτων από την Κορινθιακή Βιομηχανία ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ Α.Ε.. Τα παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο ο κ. Χαρίτος Κλουβιδάκης και αντιπροσωπεία εργαζομένων της Βιομηχανίας, στους οποίους ο Ποιμενάρχης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του και ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

 

       

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων