07/04/2022 07/04/2022 Την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα και την εσπερινή Θεία Λειτουργία, των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, τέλεσε χθες Τετάρτη, 7 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Πιστούς...
07 Απριλίου, 2022 - 14:07

Ο Κορίνθου Διονύσιος μίλησε για την μετάνοια και την συγχώρεση

Διαδώστε:
Ο Κορίνθου Διονύσιος μίλησε για την μετάνοια και την συγχώρεση

Την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα και την εσπερινή Θεία Λειτουργία, των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, τέλεσε χθες Τετάρτη, 7 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Πιστούς για τον Μεγάλο Κανόνα, ο οποίος ψάλλεται τμηματικά την Α΄ Εβδομάδα των Νηστειών και ολόκληρος την Πέμπτη, της Ε΄ Εβδομάδος, προκειμένου να ενισχύει τους Χριστιανούς στον πνευματικό αγώνα που δίδουν καθ’ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Μεγάλος Κανόνας είναι ποίημα του Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου, Επισκόπου Κρήτης και σκοπός του είναι να οδηγήσει, όσους τον διαβάζουν ή τον ακούν, στην μετάνοια με βάση τον θρήνο του Αδάμ για την απώλεια του Παραδείσου, λόγω της παρακοής του στην Θεϊκή εντολή.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι μέσα στον Κανόνα αναφέρονται πολλά παραδείγματα μετανοίας, ένα εξ αυτών και η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, η οποία μετά την μεταστροφή της πήγε στην έρημο του Ιορδάνη και ασκήτεψε.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας ότι η συνεχής επανάληψη του «ελέησον με ο Θεός ελέησον με» μας δημιουργεί συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας. Ο Θεός θέλει την μετάνοιά μας και, όταν τη λάβει, μας δίνει την συγχώρησή Του και μας καλεί μετά από καθημερινή προσπάθεια και αγώνα πνευματικό να εφαρμόζουμε και σε μας τα 7 επτά «π» των «ευλογηταρίων» και την 1) ποθεινήν 2) πατρίδα 3) παράσχου μοι, 4) Παραδείσου 5) πάλιν 6) ποιων 7) πολίτην με, γεγονός που ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να συμβεί σε όλους μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων