05/12/2023 05/12/2023 Την 4η Δεκεμβρίου έκαστου έτους, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Οσίου Πατρός Ιωάννου του Δαμασκηνού και του εν Αγίοις Πατρός ημών Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, ημέρα κατά την οποία εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, ο Μακαριστός, από Κορίνθου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρός Δαμασκηνός (1891-1949) και ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ (1913-1998). Με την ευκαιρία...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 14:37

Ο Κορίνθου Διονύσιος τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Δαμασκηνού, Σεραφείμ και Χριστοδούλου

Διαδώστε:
Ο Κορίνθου Διονύσιος τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Δαμασκηνού, Σεραφείμ και Χριστοδούλου

Την 4η Δεκεμβρίου έκαστου έτους, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Οσίου Πατρός Ιωάννου του Δαμασκηνού και του εν Αγίοις Πατρός ημών Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, ημέρα κατά την οποία εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, ο Μακαριστός, από Κορίνθου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρός Δαμασκηνός (1891-1949) και ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ (1913-1998).

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μετά των Διακόνων του π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Χρήστου Χίλια και με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’ μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και τέλεσε “ευγνωμόνως Τρισάγιον”, επί των τάφων των αοιδίμων Αρχιεπισκόπων, κυρού Δαμασκηνού, του Παπανδρέου, Αντιβασιλέως και Πρωθυπουργού γενομένου ως και των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Σεραφείμ του Τίκα και Χριστοδούλου του Παρασκευαΐδου, πνευματικού του πατρός.

Την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, μετέβη στο Α΄ Κοιμητήριο Κορίνθου και τέλεσε Νεκρώσιμον Τρισάγιον επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Προκοπίου Τζαβάρα (1949 – 1964), Μητροπολίτου Κορινθίας για την συμπλήρωση 59 ετών από τον θάνατό του.

“Είθε ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές των μακαριστών Αρχιερέων. Ας είναι η μνήμη τους αιώνια και οι ευχές τους να συνοδεύουν άπαντας!”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων