27/05/2019 27/05/2019   Την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυλοκέριζας παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αναστασίου Ρούκη, πενθερού του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κορίνθου – Λουτρακίου και Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου π. Παναγιώτη Μαυραγάνη. Στον επικήδειο λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο...
27 Μαΐου, 2019 - 12:24

O Mητρ.Κεγχρεών στην Εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αναστασίου Ρούκη

Διαδώστε:
O Mητρ.Κεγχρεών στην Εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αναστασίου Ρούκη

 

Την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυλοκέριζας παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αναστασίου Ρούκη, πενθερού του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κορίνθου – Λουτρακίου και Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου π. Παναγιώτη Μαυραγάνη.

Στον επικήδειο λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου ως ανθρώπινη επιλογή, στην κατάργησή του υπό του Ιησού Χριστού, αφού «απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο» (Α΄ Κορ. ιε΄, 20) και στον τρόπο αντιμετώπισής του απ’ τους Πιστούς. Παράλληλα, μίλησε με παρηγορητικούς λόγος προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ μετέφερε και τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί λόγω της συμμετοχής του στις διεργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων