13/01/2020 13/01/2020 Στον Ι. Ναό Αγ. Ταξιάρχη Χαλκίδος λειτούργησε χθες Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος όπου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Παύλου και το 40/νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Βασιλείας Παπανικολάου, οικογενειακής φίλης, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 16:21

Ο Μητρ. Κορίνθου ετέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Σιατίστης κυρού Παύλου

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Κορίνθου ετέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Σιατίστης κυρού Παύλου

Στον Ι. Ναό Αγ. Ταξιάρχη Χαλκίδος λειτούργησε χθες Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος όπου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Παύλου και το 40/νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Βασιλείας Παπανικολάου, οικογενειακής φίλης, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον Αιδεσ. π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και τον Διάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην νίκη του Χριστού κατά του θανάτου, ο Οποίος μας έφερε την ελπίδα ότι, ακόμη και αν πεθάνουμε, θα ζήσουμε. Προέτρεψε δε τους πιστούς να παραμείνουν εδραίοι στην πίστη τους στον Χριστό, γιατί χωρίς τον Χριστό δε υπάρχει Ζωή. Ακολούθως, έπλεξε το εγκώμιο του Ευβοέως μακαριστού Αρχιερέως Παύλου και πνευματικού του αδελφού από τα χρόνια που συνυπηρετούσαν στην Ι. Μ. Χαλκίδος, αλλά και της μακαριστής Βασιλείας Παπανικολάου, που με φιλανθρωπία, πίστη, φιλοξενία και αγάπη αποτέλεσε πρότυπο Χριστιανής συζύγου, μάνας και γιαγιάς, ούσης προς πάντας ωφέλιμος, αφού με την ιδιότητα της «Ερυθροσταυρίτισσας» διακόνησε πολλούς ασθενείς συνανθρώπους μας.


Στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, όπου ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργό από τους Σεβ. Αρχιερείς Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την συμπλήρωση 18 ετών από της εγκαταστάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου στον θρόνο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Κυριάρχη Μητροπολίτη, άγιο Χαλκίδος, για την χορήγηση της άδειάς του να λειτουργήσει στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως του, εκφράζων συνάμα τις αδελφικές του ευχές για το σημαντικό γεγονός της επετείου της ενθρονίσεως αυτού, ώστε η Ποιμαντορία του να συνεχίσει να είναι πολύκαρπος και καλλίκαρπος, προσέτι δε μακρά, ανέφελος και ασκίαστος επ᾿ αγαθώ της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας!


Την ίδια ημέρα και στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Κιάτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία. Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της «Κυριακής μετά τα Φώτα» εστιάζοντας στο γεγονός ότι μετά την Βάπτισή Του ο Κύριος κατευθύνθηκε προς την περιοχή όπου ζούσαν οι Ιουδαϊκές Φυλές Ζαβουλών και Νεφθαλείμ προκειμένου να αρχίσει το δημόσιο έργο Του, επεξηγώντας παράλληλα την ρήση του Προφήτου Ησαΐου: «Ὁ λαός ὁ καθήμενος ἐν σκότει εἶδε φῶς μέγα καὶ τοῖς καθημένοις ἐν χώρᾳ καὶ σκιᾷ θανάτου φῶς ἀνέτειλεν αὐτοῖς» (Ματθ. δ΄, 16), τονίζοντας ότι ο Χριστός είναι το ανέσπερο Φως, η αιώνιος Μακαριότης και Χαρά και όποιος ακούει τη διδασκαλία Του και εφαρμόζει τα προστάγματά Του στην ζωή του γίνεται «φως», πραγματικά σοφός! Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε όλοι να αξιωθούν, δια της μετανοίας, της Αιωνίου Ζωής και της ευτυχίας του Παραδείσου.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος και οι συλλειτουργούντες Κληρικοί μαζί με τους Πιστούς μεταφέρθηκαν στην Αίθουσα του Ι. Ναού όπου και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων