01/04/2019 01/04/2019 Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο μικρό χωριό των Μερτικεΐκων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Τρικάλων.   Παρουσία των περισσοτέρων κατοίκων του χωριού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην υπερφυσική γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού από την...
01 Απριλίου, 2019 - 14:34

Ο Μητρ.Κορίνθου στα Μερτικεΐκα

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Κορίνθου στα Μερτικεΐκα

Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο μικρό χωριό των Μερτικεΐκων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Τρικάλων.  

Παρουσία των περισσοτέρων κατοίκων του χωριού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην υπερφυσική γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού από την Παρθένο Μαρία, τονίζοντας ότι η εορτή του Ευαγγελισμού σηματοδοτεί την απελευθέρωση του ανθρώπου από την φθορά και τον θάνατο. Το γεγονός αυτό οι πρόγονοι μας το γνώριζαν και για αυτόν ακριβώς τον λόγο επέλεξαν την ημέρα αυτή ως ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, αγωνιζόμενοι πρώτα για την Πίστη τους και μετά για την Ελευθερία τους.  Ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ι. Ναού και στους παρισταμένους πιστούς καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής και καλό Πάσχα!

Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου την πρώτη Ι. Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, τον οποίο προσεφώνησε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Νικόλαος Μπιθαράς. Αντιφωνών ο Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως μας ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ι. Ναού, τους Επιτρόπους και τους Ενορίτες και ομίλησε επίκαιρα, λαβών αφορμή από τον στίχο του Κοντακίου: «χαῖρε, στοργὴ πάντα πόθον νικῶσα», κατέληξε δε τον λόγο του μεταφέρων τις Πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου στους Ιερείς και στο φιλόθρησκον πολυπληθές Εκκλησίασμα!     

                   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων