10/08/2020 10/08/2020 Στην Αρχαία Κόρινθο και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε την Ι. Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος το εσπέρας της Κυριακής, 9 Αυγούστου 2020. Απευθυνόμενος στους Πιστούς ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε όλες τις θλιβερές εξελίξεις της τρέχουσας επικαιρότητας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον λοιμό του COVID – 19, τους πολέμους...
10 Αυγούστου, 2020 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 20:21

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις θλιβερές εξελίξεις της επικαιρότητας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις θλιβερές εξελίξεις της επικαιρότητας

Στην Αρχαία Κόρινθο και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε την Ι. Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος το εσπέρας της Κυριακής, 9 Αυγούστου 2020.

Απευθυνόμενος στους Πιστούς ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε όλες τις θλιβερές εξελίξεις της τρέχουσας επικαιρότητας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον λοιμό του COVID – 19, τους πολέμους και την προερχόμενη εξ αυτών ανέχεια, που επικρατεί σ’ όλο σχεδόν τον κόσμο. Επεσήμανε δε στους παρισταμένους Χριστιανούς την οφειλόμενη προτεραιότητα της προσευχής και της παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο και στον Σωτήρα Χριστό αναμένοντας το θαύμα, την βοήθεια και την προστασία Τους!

 

 

 

 

Στον Ι. Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης Λεχαίου μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος προκειμένου να τελέσει την καθιερωμένη Ι. Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και να ομιλήσει στους Πιστούς αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή που αναγιγνώσκεται στις Παρακλήσεις. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, χιλιάδες χρόνια τώρα, μακαρίζει και μεγαλύνει την Θεοτόκο επειδή Αυτή κατόρθωσε να χαρίσει στο ανθρώπινο γένος την σωτηρία του. Ολοκλήρωσε τον λόγο του με την προτροπή προς τους Πιστούς να ομοιάσουν στην Παναγία μας στην πίστη, στην αγάπη και την ταπείνωση Της, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευλογίες του Ποιμενάρχου.

 

 

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σουληναρίου τελέστηκε από τον Ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο η Ι. Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού
Κανόνος. Στο κήρυγμα του ο π. Άνθιμος τόνισε ότι η ορθόδοξη ευσέβεια αποδίδει στην Παναγία και τον τίτλο της Μεσίτριας επειδή ακριβώς είναι η Μητέρα του Μεσίτου Χριστού και δεν παύει ποτέ να πρεσβεύει και να ικετεύει για μας καθώς «πολλά ισχύει δέησις μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου»! Με ευχές και ευλογίες, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου, έκλεισε την ομιλία του.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων