04/05/2024 04/05/2024 Την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την παράδοση του ΙερούΜυστηρίου της Θείας Λειτουργίας από τον Κύριο,...
04 Μαΐου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2024 - 17:18

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Διονύσιος στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την παράδοση του ΙερούΜυστηρίου της Θείας Λειτουργίας από τον Κύριο, ώστε οι άνθρωποι με την συμμετοχή τους σε Αυτό αλλά και σε όλα τα Ιερά Μυστήρια, να αποτελούμε μέρος της βασιλείας του Θεού.

Η σημερινή Θεία Λειτουργία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί σαν σήμερα παραδόθηκε από τον Χριστό στους Μαθητές Του και δι’ Αυτών στο σύνολο της Εκκλησίας σε ολόκληρη την Οικουμένη. Ο Ποιμενάρχης εξέφρασε την χαρά του γιατί μια τέτοια σημαντική ημέρα νέοι οικογενειάρχες μαζί με τα μικρά παιδιά τους προσήλθαν να μεταλάβουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, αποδίδοντας τον δέοντα σεβασμό και την τιμή σ’ Αυτόν που θυσιάστηκε για να καθαρίσει με το Αίμα Του τις αμαρτίες μας.

Ας προσέλθουμε στο Άγιο Ποτήριο προέτρεψε ο Μητροπολίτης, χωρίς βιασύνη, με τάξη, ησυχία και θερμή προσευχή ευχόμενοι να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων