08/06/2023 08/06/2023 Τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας επισκέφθηκε χθες, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό του πολιούχου της ως άνω Κωμοπόλεως Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του οποίου την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων εόρτασε η Εκκλησία. Στον Εσπερινό παρά την βροχόπτωση παρέστησαν πλήθος Πιστών και οι Βουλευτές του Νομού κ. Χρίστος Δήμας, κ. Νικόλαος...
08 Ιουνίου, 2023 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2023 - 18:08

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη της Κωμόπολης Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Διονύσιος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη της Κωμόπολης Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

Τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας επισκέφθηκε χθες, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό του πολιούχου της ως άνω Κωμοπόλεως Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του οποίου την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων εόρτασε η Εκκλησία.

Στον Εσπερινό παρά την βροχόπτωση παρέστησαν πλήθος Πιστών και οι Βουλευτές του Νομού κ. Χρίστος Δήμας, κ. Νικόλαος Ταγαράς και κ. Γεώργιος Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Κόρκα και ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Αγίους Θεοδώρους ως δώρα του Θεού προς την Εκκλησία και τους πιστούς και ως πρότυπα Πίστεως.Για την Πίστη τους στον αληθινό Θεό, δεν σκέφθηκαν ούτε να νιάτα τους, ούτε τα αξιώματά τους ομολογώντας τον Χριστό ως Θεό τους, ενώπιον του Βασιλέως Λικινίου, με αποτέλεσμα να υποστούν φρικτά βασανιστήρια.

Η Πίστη στον αληθινό Θεό δεν μπορεί να επιβληθεί, όπως επιχειρείται στις μέρες μας από διαφόρους επιτηδείους φανατικούς, γιατί η Πίστη αυτή είναι προϊόν αγάπης, επιλογής και ελεύθερης βούλησης. Όμως και από την άλλη πλευρά όσο κάποιοι καταπιέζουν νομοθετώντας κατά της Πίστεώς μας, τόσο θα δημιουργείται αντίδραση και θα φαίνεται η μικρότητα και ο φόβος απέναντι στην Πίστη των καταπιεζόμενων.

Πριν λίγες ημέρες κάποιος, που τα Μ.Μ.Ε. του απέδωσαν τον τίτλο του «Εθνικού Μηνυτή», καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί είχε καταχραστεί χρήματαπαριστάνοντας τον προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μηνύοντας πάνω από 6.500 χιλιάδες ανθρώπους.

Το γεγονός ότι η ταπεινότης μου ήταν ένας εξ αυτών αποτέλεσε «καύχημα», καθώς αποκαλύφθηκε ότι είναι ένας απατεώνας δικομανής τάχα δικαιωματιστής, που στο όνομα των «δικαιωμάτων» πάσης κατηγορίας ανθρώπων ντόπιων και ξένων, εισέπραττε χρήματα εκθέτοντας άλλους ανθρώπους και σπιλώνοντας υπολήψεις και αυτήν ακόμη την Πατρίδα μας.

Οι Χριστιανοί δεν επιζητούμε τέτοια δικαιώματα. Θέλουμε την ελευθερία μας για να είμαστε πραγματικά Πιστοί στον Θεό αλλά και στην Πατρίδα μας σύμφωνα με το «ἀπόδοτεοὖντὰ Καίσαρος Καίσαρικαὶτὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ» (Ματθ. κβ΄, 21). Αυτό μας διδάσκουν οι Πατέρες της Εκκλησίας 2.000 χρόνια τώρα, αυτό μας διδάσκει ο Πολιούχος σας Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης, του Οποίου το παράδειγμά οφείλουμε να ακολουθήσουμε και να Τον παρακαλέσουμε να προστατεύει την κωμόποληη οποία εξόχως τον ευλαβείται, και το ποίμνιο που ο Θεός μας εμπιστεύθηκε.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων